Gellért-hegy;sikló;turistabuszok;Gy. Németh Erzsébet;fakivágások;

A DK ellenzi a sikló miatti jelentős fakivágást, és közberuházást akar

A Fővárosi Közgyűlés még nem tárgyalt a beruházásról, de az elképzelések szerint a turistabuszokat kitiltanák a Citadella környékéről.

A Demokratikus Koalíció támogatja a Gellért-hegyre tervezett sikló megépítését, de csak akkor, ha az közberuházásként valósul meg, minél kevesebb fa kivágásával jár, és kitiltják a turistabuszokat a Citadella környékéről - közölte a DK főpolgármester-helyettese csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

Gy. Németh Erzsébet utalt arra, amit a Népszava kedden megírt, hogy a kormány jelentős fakivágására,  készül a beruházás során, és irdatlan széles sávban vágnák tarra a Gellért-hegyet.

„Az építési engedélyhez készített hatástanulmány szerint mintegy száz fát vágnának ki, és ezzel egy húsz méteres sávból tűnnének el a fák a Gellért-hegyen”– részletezte a politikus.

Gy. Németh aggályait is megfogalmazta azzal kapcsolatban, hogy a projektet a kabinet kiemelt beruházásnak minősítette, és mint mondta, már olyan híresztelések is napvilágot láttak, hogy az építkezés végül egy fideszes vállalkozóhoz kerülhet. Hozzátette:

„Ez a budapestiek elárulásával lenne egyenlő, mert a Fővárosi Közgyűlés még nem hozott döntést az ügyben. A kormány sem Újbudához, sem Budapest más részeihez nem nyúlhat úgy, hogy azt a fővárosi önkormányzat nem hagyja előzetesen jóvá.”