dohánykiskereskedelem;Nemzeti Dohánykereskedelmi Zrt.;Mager Andrea;

Megszűnik az állami dohánykereskedelmi cég

A rendeletben említett kivételek a tárca nélküli miniszterhez, és a Miniszterelnöki Kormányirodához, mint költségvetési szervhez kerülnek.

2021. október 1-jétől megszűnik az ND Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. – vette észre a Magyar Közlönyben megjelent kormányrendeletet a 24.hu. A 100 százalékos állami tulajdonban lévő vállalat legtöbb feladatát a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága fogja átvenni, ennek felelőse pedig a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter Mager Andrea lesz.

A rendeletben említett kivételek a tárca nélküli miniszterhez, és a Miniszterelnöki Kormányirodához, mint költségvetési szervhez kerülnek. Októbertől ugyanis ők fognak felelni a dohánytermék-kiskereskedelmi jogosultság átengedéséről szóló pályázatok kiírásának, elbírálásának, a koncessziós szerződések megkötésének (módosításának, megszüntetésének) előkészítéséért, a koncessziós szerződésekből eredő számlázási feladatok, illetve a koncessziós szerződésekkel összefüggő követeléskezelési feladatok ellátásáért (az azonnali beszedési megbízás kivételével).