szolidaritás;MSZP-frakció;fizetésemelés;

Húszmillió forint jött össze az MSZP-s képviselők fizetéstöbbletéből, már megvan a helye

Most iskolakezdési „gyorssegélyt” ad a párt, hosszútávon a kormányzati jóvátétel a cél.

Húszmillió forinttal, a tavalyi összeg duplájával segíti a rászoruló családok gyerekeinek iskolakezdését az MSZP, jelentette be Tóth Bertalan. Ezt a – emlékeztetett az MSZP társelnöke – lényegében a párt országgyűlési képviselői „adták össze”. (A summa szétosztását az MSZP megyei szervezetei koordinálják.)

Mint ismert, 2018-ban a Fidesz áterőszakolta a Tisztelt Házon a parlamenti képviselők fizetésének megemeléséről szóló törvényt, ám ezt a többletet a szocialista politikusok nem hajlandóak zsebre tenni, így létrehozták az úgynevezett Szolidaritási Alapot, és az utóbbi évben ide fizetik be a pluszpénzt.

A Szolidaritási Alapon keresztül eddig mintegy 12 tonna tartós élelmiszert vásároltak a rászorulóknak, sok szegény család iskolakezdési költségeibe szállt be az MSZP közössége, jutott a járvány elleni védekezésre (többek között a fővárosi pedagógusok tesztelésére) , illetve sikerült szebbé tenni számos olyan család karácsonyát, melyeket a járvány lehetetlen, vagy nehéz helyzetbe hozott.

Szégyenletes, hogy a Fidesz-kormány nem segít a családoknak az iskolakezdésben, holott a járvány miatt százezrek veszítették el az állásukat, családok maradtak jövedelem nélkül, mondta Tóth Bertalan. Aki persze nem lepődött meg a kabinet érzéktelenségén, hisz az MSZP korábban hiába javasolta, hogy a kormány hosszabbítsa meg a munkanélküli ellátás időtartamát, emelje annak összegét, illetve duplázza meg a több mint tíz éve változatlan összegű családi pótlékot, valamint segítsék plusz egyhavi családi pótlékkal a családokat – a Fidesz minden felvetést lesöpört.

Ahhoz, hogy megvalósuljon Deák Ferenc mondása, miszerint „nem az a boldog ország, ahol legtöbb a gazdag ember, hanem az, hol legkevesebb szegény ember vagyon”, az MSZP társelnöke szerint kormányváltásra van szükség. Hogy adómentes lehessen a minimálbér; hogy fel lehessen zárkóztatni az alacsony fizetéseket; hogy mindenkinek legyen lakása – és biztos megélhetése.

Ha így lesz, akkor egy év múlva a kormány jóvátételben részesítheti mindazokat, akiket Orbán Viktor és Fidesz-rezsim az út szélén hagyott. Egyszóval, summázott Tóth Bertalan, hogy az új kormány egy év múlva jóvátételben részesíthethesse mindazokat, akiket Orbán Viktor és Fidesz-rezsim az út szélén hagyott.