ellenzék;előválasztás;művészek;kampánydal;

Élni hívnak és az előválasztáson való részvételre buzdítanak neves művészek és tudósok

Cserhalmi György, Mérő László, Gálvölgyi János, Kulka János és még sokan mások szerepelnek a közösségi finanszírozásból megvalósult klipben.

Külön dalt és klipet készítettek az előválasztás szervezői, hogy minél több embert buzdítsanak a részvételre. Az alkotás száz százalékig közösségi finanszírozásból jött létre, a dal pedig Hrutka Róbert és Mischl Róbert közös szerzeménye – írja a Magyar Hang.

Mint aláhúzzák, az előválasztások civil kontrolljáért felelős Civil Választási Bizottság „Élni hívlak!” kampányának célja, hogy a lehető legtöbb ember megismerje az előválasztás lehetőségét Magyarországon, s hogy minél többen szavazzanak online és az utcákon egyaránt.

A klipben többek között Cserhalmi György, Csákányi Eszter, Hegyi Barbara, Pogány Judit, Mérő László, Gyabronka József, Gálvölgyi János, Kulka János, Gerendás Péter, Hámori Ildikó, Péterfy Bori, Lakatos Márk, Szinetár Dóra és még sokan mások közösen mutatják meg, hogy miért fontos az előválasztás és egyáltalán a választás szabadsága 2021 Magyarországán. 

A Népszava múlt csütörtökön mutatott be egy másik kampánydalt, „Döntsük le a falakat!” címmel, amelyben szerepel ’56-os politikai elítélt, humorista, oktatási mozgalmár, basszusgitáros és orvos. Abban a klipben közéleti személyiségek mellett a mindennapok emberei vállalják arccal, névvel, hogy egy jobb világot szeretnének. 

Mint idéztük: „Ébredj Magyarország”, dalolja Szabó Kálmán, a termetes hentes – és ugyanezzel a sorral „felel rá” Molnár Piroska, Kossuth-díjas színésznő, Budapest díszpolgára, illetve Molnár Áron színész, a közélet-jobbító noÁr mozgalom arca. „Gyere te is ültess egy fát”, énekli Iványi Gábor lelkész, a szegények és az elesettek kitartó gyámolítója, és ezt fújja Veres Katka ápolónő is.