Orbán Viktor;Etyek;

2021-09-17 13:11:40

Orbán Viktor szinte minden héten Etyekre jár

A kormányfő közösségi oldalán jelentette be, hogy Etyekre tart, de azt nem árulta el miért. Lapunk kiderítette azonban, hogy a miniszterelnök rendszeres vendég a településen.

Irány Etyek!// Destination: Etyek - írta tegnap közösségi oldalára két nyelven Orbán Viktor (akinek tegnaptól már saját angol nyelvű hírlevele is van), de azt nem magyarázta meg, miért ment a Budapesthez közeli településre. (Ahol többek között a minőségi magyar pezsgőkhöz termelik a szőlőt, de a település borairól is híres.) Órákkal később, a település polgármestere, Zólyomi Tamás viszont elárulta a látogatás konkrét célját: a kormányfő is részt vesz az etyeki születésű, 2012-ben elhunyt Csókos Varga Györgyi keramikus és férje, a 2014-ben elhunyt Csákvári Nagy Lajos szobrászművész életművét bemutató állandó kiállítás megnyitóján.

Etyek az elmúlt években rengeteg fejlesztési pénzt kapott, ennek köszönhetően szinte minden utcát leaszfaltoztak, vagy felújítottak a településen. Szintén felújították a kálvária mellett álló művelődési házat, és átadták a Budapest-Balaton bringaút helyi szakaszát. Egy városi forrásunk szerint ez annak is köszönhető, hogy Zólyomi Tamás kifejezetten jó viszonyban van a miniszterelnökkel, aki nem csak most tette tiszteletét a településen. Mint megtudtuk, „inkognitóban” az utóbbi időben szinte minden pénteken a helyi Rókusfalvy Fogadóban ebédel.