COVID-19;oltások;titkolózás;kormány;Müller Cecília;Ujhelyi István;

2021-09-21 12:35:52

Miért titkolja a Covid-betegek oltási adatait a kormány?

Ujhelyi István él a gyanúperrel: egyes vakcinák megkérdőjelezhető hatékonyságának eltitkolásához asszisztálnak az állami szervek.

Hiába küldött egy hete sürgős közérdekű adatigénylést a Müller Cecília vezette Nemzeti Népegészségügyi Központnak (NNK), az egészségügyért felelős tárcának, illetve a Miniszterelnökségnek Ujhelyi István, mindeddig egyetlen helyről sem kapott választ arra: az elmúlt időszakban kórházba került, illetve elhunyt covidos betegek közül hányan és hányszor voltak beoltva, illetve milyen oltóanyaggal – írja Facebook-oldalán a szocialisták európai parlamenti képviselője.

Hangsúlyozta, az elmúlt időszakban jelentősen megnőtt a regisztrált koronavírus-fertőzöttek aránya, azon belül is érdemben megugrott azok száma, akik kórházi ellátásra, adott esetben már lélegeztető-gép segítségére szorulnak. Tragikus módon újra egyre többen az életüket is elveszítik a fertőzés következtében.

Az ellenzéki politikus szakemberekre hivatkozva állítja, hogy a járványügyi adatok emelkedésének egyik oka az Európai Unió átlagánál alacsonyabb átoltottságunk. Ugyanakkor szerinte az illetékesek hallgatása felveti annak megalapozott gyanúját, hogy valamit tudatosan titkolni igyekeznek.

(Képünkön egy debreceni diák, aki a második oltását kapja meg, azonban átoltottságunk az Európai Unió átlagánál alacsonyabb)