Jobbik-Konzervatívok;Ózd;alpolgármester;náci karlendítés;

Náci karlendítésen kaptak egy férfit, aki gyanúsan hasonlít az ózdi jobbikos alpolgármesterre

Az ATV közölt egy "érdekes" fotót.

Érdekes kép jutott el hozzánk, amelyen Farkas Péter Barnabásra, Ózd alpolgármesterére hasonlító férfi karlendítésnek tűnő mozdulatot tesz – írja az atv.hu.  Kiemelték, hogy az alpolgármester 2018-ban részt vett egy látogatáson Ózd lengyel testvérvárosában, Chorzówban. Az eseményről számos kép készült, amelyek megtalálhatók Ózd honlapján is.

Az atv.hu birtokában lévő karlendítős képen egy Farkas Péter Barnabáshoz kísértetiesen hasonlító, és Farkasnak a látogatásról készült egyik fotón látható öltözékével gyakorlatilag megegyező öltözéket viselő férfit fotóztak le a Chorzówtól nem messze fekvő Katowicében, a Szilézia történetét bemutató múzeumban. A képen látható férfi egy, a kiállítás részeként zsidóellenes feliratokkal ellátott épület előtt áll, és karlandítésnek tűnő mozdulatot tesz. 

A portál kiemeli: Farkas Péter Barnabás a Jobbik, a DK, az LMP, a Momentum és az MMM jelöltjeként indul az előválasztáson Borsod-Abaúj-Zemplén megye 3-as számú választókerületében. Farkas 2016 óta Ózd alpolgármestere, előtte a Városi Múzeum vezetője volt. A Jobbik már 2018-ban is őt indította képviselőjelöltként a választókerületben.

Farkas nemrég egy Jakab Péterrel közös utcafórumon – az Alfahír beszámolója szerint – a demokráciáért való küzdelmet hangsúlyozta: „Azért küzdünk, hogy minden egyes magyar állampolgár, roma, nem roma, aki magyarnak érzi magát, aki itt akar élni, aki a nagy közösségnek akar a részese lenni tevékenyen, az a minőségi munkáért magasabb bért kapjon”.   

Reagált az ózdi alpolgármester: a fotó valódi, de nem karlendítést, hanem integetést ábrázolA portál korábban kereste az ózdi polgármestert, hogy ő van-e a képen. Farkas Péter Barnabás szerda délután az alábbi reakciót küldte: "Tisztelt főszerkesztő úr! Megkeresésére az alábbi nyilatkozatot adom: A fotó a lengyelországi testvérvárosi látogatáson készült 2018-ban. Az ózdi delegációt, amelynek tagja voltam alpolgármesterként a helyi városvezetés múzeumlátogatásra vitte, ahol egy korabeli utcarészlet rekonstrukció (díszlet előtt fotózkodtunk). A képet készítő személy mögött, távolabb álltak a többiek, akiknek integettem, hogy a régi városrészlet előtt, mivel a kiállítás többi részéhez képest itt egy nagyobb tér volt, álljunk össze csoportképre. A kéztartásom nem náci karlendítés volt, hanem egy pillanatfelvétel erről a mozdulatomról, aljas rágalom ennek ellenkezőjét belemagyarázni. A Jobbik által képviselt elveket a párt 2020-ban elfogadott Elvi Nyilatkozata tartalmazza. Tisztában vagyunk vele mindannyian, hogy az ezzel ellentétes megnyilvánulások nem képezhetik sem a Jobbik, sem a Jobbik által támogatott jelöltek nézeteit. Ezt a 2020 januárjában megválasztott elnökség mindenki számára világossá is tette. Aki ezt nem fogadta el, távozott. Aki maradt – mint jómagam - az elfogadta a Jobbik új, keresztény-szociális néppárti irányát, ráadásul nekem ez semmilyen nehézséget nem okozott, mert sohasem vallottam és képviseltem szélsőséges nézeteket."