Jobbik-Konzervatívok;Ózd;alpolgármester;náci karlendítés;

2021-09-22 12:46:41

Náci karlendítésen kaptak egy férfit, aki gyanúsan hasonlít az ózdi jobbikos alpolgármesterre

Az ATV közölt egy "érdekes" fotót.

Érdekes kép jutott el hozzánk, amelyen Farkas Péter Barnabásra, Ózd alpolgármesterére hasonlító férfi karlendítésnek tűnő mozdulatot tesz – írja az atv.hu.  Kiemelték, hogy az alpolgármester 2018-ban részt vett egy látogatáson Ózd lengyel testvérvárosában, Chorzówban. Az eseményről számos kép készült, amelyek megtalálhatók Ózd honlapján is.

Az atv.hu birtokában lévő karlendítős képen egy Farkas Péter Barnabáshoz kísértetiesen hasonlító, és Farkasnak a látogatásról készült egyik fotón látható öltözékével gyakorlatilag megegyező öltözéket viselő férfit fotóztak le a Chorzówtól nem messze fekvő Katowicében, a Szilézia történetét bemutató múzeumban. A képen látható férfi egy, a kiállítás részeként zsidóellenes feliratokkal ellátott épület előtt áll, és karlandítésnek tűnő mozdulatot tesz. 

A portál kiemeli: Farkas Péter Barnabás a Jobbik, a DK, az LMP, a Momentum és az MMM jelöltjeként indul az előválasztáson Borsod-Abaúj-Zemplén megye 3-as számú választókerületében. Farkas 2016 óta Ózd alpolgármestere, előtte a Városi Múzeum vezetője volt. A Jobbik már 2018-ban is őt indította képviselőjelöltként a választókerületben.

Farkas nemrég egy Jakab Péterrel közös utcafórumon – az Alfahír beszámolója szerint – a demokráciáért való küzdelmet hangsúlyozta: „Azért küzdünk, hogy minden egyes magyar állampolgár, roma, nem roma, aki magyarnak érzi magát, aki itt akar élni, aki a nagy közösségnek akar a részese lenni tevékenyen, az a minőségi munkáért magasabb bért kapjon”.