offshore;előválasztás;Demokratikus Koalíció;

2021-09-23 18:51:59

Offshore-gyanús DK-s jelölt Székesfehérváron?

Ráczné Földi Juditot a szlovák cégnyilvántartás buktatta le.

„A zuglói Tóth Csaba-ügyhöz mérhető feddhetetlenségi problémákat” talált a Válaszonline az előválasztás székesfehérvári DK-s jelöltjénél, Ráczné Földi Juditnál. Mint a portál írja, Ráczné Földi Judit július 26-án írta alá az ellenzéki pártok közös feddhetetlenségi nyilatkozatát, amiben azt is vállalta, hogy sem az ő, sem családja tulajdonában nincs offshore vállalkozás.

A portál kiderítette, hogy éppen ezen a napon szállt ki - az életrajza szerint a DK-s jelölt által vezetett - Alba Autómósó Kft.-ből egy olyan, Delaware állambeli offshore vállalkozás, (a Minos King Global Business LLC.), melynek ő az aláírási joggal rendelkező képviselője. „Vagyis a hatályos magyar cégjegyzékből ezáltal eltűnt a Ráczné által hagyott offshore-nyom; csakhogy a hivatalos szlovák nyilvántartásban máig őt szerepeltetik a Közép-Európában aktív adóparadicsomi vállalkozás képviselőjeként” – írta a Válaszonline.

A portál egyébként mind a 106 körzetet megvizsgálta abból a szempontból, hogy hányban van esély leváltani az „óbaloldal” jelöltjeit.