offshore;előválasztás;Demokratikus Koalíció;

Offshore-gyanús DK-s jelölt Székesfehérváron?

Ráczné Földi Juditot a szlovák cégnyilvántartás buktatta le.

„A zuglói Tóth Csaba-ügyhöz mérhető feddhetetlenségi problémákat” talált a Válaszonline az előválasztás székesfehérvári DK-s jelöltjénél, Ráczné Földi Juditnál. Mint a portál írja, Ráczné Földi Judit július 26-án írta alá az ellenzéki pártok közös feddhetetlenségi nyilatkozatát, amiben azt is vállalta, hogy sem az ő, sem családja tulajdonában nincs offshore vállalkozás.

A portál kiderítette, hogy éppen ezen a napon szállt ki - az életrajza szerint a DK-s jelölt által vezetett - Alba Autómósó Kft.-ből egy olyan, Delaware állambeli offshore vállalkozás, (a Minos King Global Business LLC.), melynek ő az aláírási joggal rendelkező képviselője. „Vagyis a hatályos magyar cégjegyzékből ezáltal eltűnt a Ráczné által hagyott offshore-nyom; csakhogy a hivatalos szlovák nyilvántartásban máig őt szerepeltetik a Közép-Európában aktív adóparadicsomi vállalkozás képviselőjeként” – írta a Válaszonline.

A portál egyébként mind a 106 körzetet megvizsgálta abból a szempontból, hogy hányban van esély leváltani az „óbaloldal” jelöltjeit.

„Nincs és nem is volt offshore tulajdonom, ezt biztosan állíthatom”– jelentette ki a DK politikusa a Telex megkeresésére. Állítása szerint semmi köze a megnevezett céghez, és semmilyen pozíciót nem tölt abban be. Azt se tudja, hogy került a neve a szlovák cégnyilvántartásba, és kérdésünkre abban sem volt biztos, hogy hallott-e már valaha erről az vállalkozásról. Szerinte ez csak egy lejáratás az előválasztás miatt, azt mondta a portálnak, hogy feljelentést tesz a Válasz Online ellen.  Barkóczi Balázs, a DK szóvivője a lap megkeresésére szintén azt válaszolta, hogy semmi köze Ráczné Földi Juditnak a fenti offshore céghez, úgy gondolják, hogy lejárató kampány folyik ellene, és azt ígérte, feljelentést fognak tenni.