Karácsony Gergely;előválasztás;Márki-Zay Péter;

Márki-Zay: Karácsonynak minimális esélye sincs arra, hogy megverje Dobrev Klárát

Az előválasztási miniszterelnök-jelölt szerint kihívója joggal aggódik és joggal akarta döntését elkapkodni.

"Bevallom őszintén, hogy meglepett engem ez a sajtótájékoztató, hiszen a mi megállapodásunk arról szólt, hogy ma, délután hat órakor folytatjuk a tárgyalásokat és holnap teszünk bejelentést"

- kezdte reakcióját Karácsony Gergely bejelentésére reagálva Márki-Zay Péter.

"Karácsony Gergely ezzel a sajtótájékoztatóval megpróbál engem kész helyzet elé állítani" - fogalmazott. Mint mondta, mindezt megértéssel fogadja, azonban úgy látja, hogy az a villamos, ami időközben megérkezett, állította kész helyzet elé Karácsony Gergelyt. (Hódmezővásárhely polgámestere ezzel arra a nyilatkozatra utalt, melyben riválisa azt mondta, csak akkor lép vissza, ha elüti őt egy villamos.) Emlékeztetett a közvéleménykutatásokra, mely szerint nem a főpolgármester az esélyese az előválasztásnak. Úgy véli, Karácsony Gergelynek minimális esélye sincs arra, hogy megverje Dobrev Klárát a második fordulóban és megverje Orbán Viktort. Kitért arra is, hogy ma délelőtt beszéltek egymással és arra kérte, ne tegyen elhamarkodott nyilatkozatot. 

Márki-Zay Péter mindenkit arra kért, nyugalommal és megértően fogadják Karácsony Gergely bejelentését. Azt hangoztatta, továbbra is egy cél fog a szeme előtt tartani, mégpedig azt, hogy miképpen tudják Orbán Viktort legyőzni. Megismételte: ha közösen indulnának, akkor le tudnák győzni a "Dobrev Klára esetében jelentkező veszélyt". Hangsúlyozta, nem a DK miniszterelnök-jelöltjéről van itt szó, hanem arról, hogy "Dobrev Klárával az élen Orbán Viktort nem lehet leváltani". Úgy véli, a trendek alapján Karácsony Gergely joggal aggódik és joggal akarta ezt a döntést elkapkodni. 

"Az a villamos, amely szembejött és amely változtatásra kényszeríti Karácsony Gergelyt, de akár engem is, az Önök akarata"

- zárta nyilatkozatát Márki-Zay Péter. 

Arról, hogy mit is mondott pontosan a főpolgármester, ide kattintva olvashat bővebben.