MSZP;Dobrev Klára;

2021-10-08 19:13:39

Feltűnt Dobrev Klára mögött az első MSZP-s polgármester

Lényegében minden tagja és szimpatizánsa lelkiismeretére bízta az MSZP Karácsony Gergely visszalépése után, kit támogatnak a versenyben maradt miniszterelnök-jelöltek közül. Szombathely polgármestere délután már ki is nyilvánította, kit szeretne kormányfőként látni Dobrev Klára és Márki-Zay Péter közül.

"Meg kell oldani az önkormányzatok finanszírozását, hogy segíthessenek az emberek mindennapi problémáinak megoldásában. Erre kértem Dobrev Klára miniszterelnök-jelöltet, aki ígérete szerint miniszerelnökként partner lesz ebben. Én pedig azt ígértem neki, hogy támogatom az előválasztás második fordulójában, hogy aztán be tudja váltani az ígéreteket." – írja közösségi oldalán Nemény András. Ezzel a szombathelyi polgármester lett az első szocialista politikus, aki nyíltan állást foglalt a DK jelöltje mellett. 

Emlékeztetőül: Karácsony Gergely ma délelőtti bejelentése után – mely szerint a főpolgármester visszalépett Márki-Zay Péter javára a miniszterelnök-jelöltségtől – az MSZP kijelentette, hogy ahogyan az első forduló megszervezésében és lebonyolításában is oroszlánrészt vállaltak, úgy a második forduló sikeres megvalósításához is hozzá fognak járulni. "Álláspontunk ugyanakkor változatlan, az előválasztáson sikeresen szereplő miniszterelnök-jelöltet fogjuk támogatni a 2022-es országgyűlési választáson" - közölték. A semleges fogalmazás lényegében azt jelenti, hogy tagjai, szimpatizánsai legjobb belátásuk szerint választhatnak a megmaradt kínálatból.

Nemény András a posztjában egyébként kifejtette, számára csak az a jó kormányzás, ahol a kormány és a miniszterelnök partnernek tekinti az önkormányzatokat.