Kovács Ákos;Szerencsejáték Zrt.;

2021-10-10 17:50:34

Ákos megint kapott 40 millió forintot a Szerencsejáték Zrt.-től

Az állami cégnél nem változtattak a bevett szokáson, sőt bővítették a finanszírozási kört.

Kovács Ákos előadó-művészettel foglalkozó cége újra leszerződött a Szerencsejáték Zrt.-vel: a Fehér Sólyom Bt. megint 40 millió forintos reklámszerződést írt alá március közepén – írja az mfor.hu a lottótársaság honlapján közzétett idei szerződések alapján. Felidézték, az énekes-zenész hasonló összegű szerződést kapott 2019-ben és 2020-ban is az állami cégtől. 

Szintén szerződést kapott az állami társaságtól még februárban az IMG Solutions Zrt.: konkrétan 67 millió forintért notebook-ot kell beszerezniük. A cég tulajdonosa az a Szentgyörgyi Gábor, akinek irányításával tavaly 10,4 milliárd forintos forgalom mellett 1,3 milliárd forintos profittal zártak. Szentgyörgyi Gábor neve legutóbb néhány napja bukkant fel, amikor a Direkt36 megírta: Székesfehérvár közelében indítana be műanyaggyártó és feldolgozó vállalkozást néhány, az Orbán családhoz köthető vállalkozó.

Arról a Népszava is beszámolt: a Szerencsejáték Zrt.-nek október 1-je óta új vezérigazgatója van. Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter Bozóky Alexet nevezte ki a cég élére, aki az elmúlt években az állami cég igazgatósági tagja volt, valamint a társaság egyes kiemelt stratégiai feladatainak végrehajtását is koordinálta.