házkutatás;kartellgyanú;Szabó Zsolt;

Házkutatást tartottak a fideszes Szabó Zsolt körzetében

Hadházy Ákos szerint a szisztéma kísértetiesen hasonlít arra, mint amit Boldog István esetében láthattunk.

Házkutatást tartott a rendőrség a Heves megyei Boldog község önkormányzatánál a napokban

értesült a 24.hu.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a portál érdeklődésére megerősítette a helyszíni vizsgálat tényét. Mint írták, „versenyt korlátozó megállapodás közbeszerzési és koncessziós eljárásban bűntett elkövetésének a gyanúja miatt” nyomoznak, ám ez több települést is érint, nem csak egyet. További információkat a nyomozás jelenlegi szakaszában az eljárás sikeres lefolytatása érdekében nem közölnek.

A portál emlékeztet, hogy még tavaly szeptemberben derült ki, hogy a rendőrség nyomozást rendelt el Szabó Zsolt fideszes képviselő Hatvan központú választókörzetében történt közbeszerzésekkel kapcsolatban. A feljelentést Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő tette. A politikus részletesen írt a körzet uniós pályázatairól, mondván, a közbeszerzések kísértetiesen hasonlítanak ahhoz, ami Boldog István körzetében volt látható és nyilvános adatok alapján állítható, hogy Szabó Zsolt részt vett a szervezésben". Ő ugyanis gyanúsnak találja, hogy 18 településen ugyanazokat a cégeket hívták meg ajánlattételre. Ezek közül legtöbbször egy papíron turbinagyártással foglalkozó cég nyert, pedig energetikai felújításokról, építkezésekről szóltak a tenderek. Az érintett 18 település egyike volt a rendőrség által most meglátogatott Boldog község is.

A portál emlékeztet: tavaly októberben, röviddel a nyomozás elrendelése után valakik arra kérték meg a Heves megyei 3. számú, hatvani központú választókerület polgármestereit, hogy egy előre megfogalmazott nyilatkozat aláírásával álljanak ki Szabó Zsolt fideszes országgyűlési képviselő mellett. A települési vezetőkkel aláíratott dokumentum szövege szerint a pályázatok lebonyolítása során minden a jogszabályoknak megfelelően zajlott, és a közbeszerzéseknél sem történt jogellenes lépés. Szabó Zsolt akkor azt írta a 24.hu-nak, nem tud konkrétumokat arról, hogy kik és milyen céllal készítették és íratták alá az őt támogató dokumentumot.