MOL;Hernádi Zsolt;letöltendő börtön;

2021-10-26 20:56:06

A Fővárosi Törvényszék dönthet a Mol-vezér kiadatásáról

Hernádi Zsoltot a horvát legfelsőbb bíróság jogerősen két év letöltendő börtönbüntetésre ítélte.

A Fővárosi Törvényszék dönthet arról, hogy kiadja-e Magyarország Hernádi Zsoltot Horvátországnak – számolt be az RTL Híradó

Ahogyan arról a Népszava is beszámolt, a horvát legfelsőbb bíróság megerősítette a Zágráb megyei bíróság elsőfokú elmarasztaló ítéletét Ivo Sanader volt horvát kormányfő és Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója egyesített perében - közölte a Jutarnji List című horvát napilap hétfőn. Eszerint Sanader hat év, az ő megvesztegetésével vádolt Hernádi Zsolt pedig távollétében két év börtönbüntetést kapott. A testület döntésében elutasította a korrupció és szervezett bűnözés elleni horvát ügyészség (USKOK) a büntetés súlyosbítására vonatkozó indítványát, valamint a két vádlott fellebbezését is.

A Mol közleményében csalódottságának adott hangot az ítélet kapcsán. Álláspontjuk szerint a legfelsőbb bíróság annak ellenére hagyta helyben a Zágráb megyei bíróság elsőfokú elmarasztaló ítéletét, hogy korábban sem a magyar hatóságok, sem a horvát kormány által kezdeményezett nemzetközi választott bíróság nem állapított meg bűncselekményt. A horvát eljárások során tapasztalt súlyos igazságtalanságok miatt Hernádi Zsolt, a Mol-csoport elnök-vezérigazgatója a horvát alkotmánybírósághoz fordul jogorvoslatért - írták.