koronavírus;kórházak;rendőrök;katonák;

2021-11-01 11:33:22

Ismét katonák százait küldi a kormány a kórházakba

A honvédelmi tárca közlése szerint a fegyveresek ezúttal is megjelennek majd a rendőrjárőrök oldalán, így növelve „a lakosság biztonságérzetét”.

A Magyar Honvédség további katonákat küld a kórházakba: keddtől további 194 fővel, 75 kórházban lesznek ott a katonák, hogy segítsék a koronavírus-járvány elleni védekezés során az egészségügyi feladatok ellátását – olvasható a Honvédelmi Minisztérium közleményében.

A Népszava idén júliusban számolt be arról, hogy Kásler Miklós, az emberi erőforrások miniszterének javaslatára nyolc hónapos szolgálatuk után, július elsejétől kivonták az odarendelt katonákat, illetve a rendőröket 93 egészségügyi intézményből. A mostani visszatérés mellett a HM kiemelte:

A hétvégi járványügyi adatok alapján a negyedik hullámban újfent megállíthatatlannak tűnik a koronavírus terjedése. Mint megírtuk, az elmúlt három napban, 11 211 új fertőzöttet regisztráltak, és meghalt 152 beteg, miközben 2605 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 299-en vannak lélegeztetőgépen.