civilek;Nevetnikék Alapítvány;gyűjtés;Pécs;

2021-11-01 16:59:44

Civil összefogás segített: Lesz helyük a beteg gyerekek felvidítóinak

40 millió forintot gyűjtött össze házvásárlásra tíz hét alatt a Nevetnikék Alapítvány.

A pécsi szervezet önkéntesei 2008 óta négy dél-dunántúli város kórházaiban mesékkel, bábelőadásokkal, társasjátékokkal szórakoztatják az ott kezelt gyermekeket, és mesefalakat festenek a kis betegeknek. A szervezetnek a pécsi egyetem gyermekklinikáján van a műhelye. A klinika márciusig két ingatlanból egybe költözik, s az alapítvány bázisául szolgáló épület más funkciót kap.

A Nevetnikék talált egy felújításra szoruló magánházat a klinikaként megmaradó épület szomszédságában, ám – mint arról írtunk - a szervezetnek semmi pénze sem volt a 27 millió forintért kínált ingatlanra. Az alapítvány augusztus végén gyűjtést indított. Eleinte reménytelennek tűnt a feladat, hisz az eladó október végéig adott időt a fizetésre. Ám az elmúlt héten nemcsak a vételár jött össze, hanem további 13 millió az épület felújítására.

A történethez tartozik, hogy egy vállalkozó adott 5 millió forintot, emellett egy-egy félmilliós adomány érkezett, a pénz java azonban párezer forintos tételekből jött össze. Több mint ötezren segítették a Nevetnikék „otthonteremtési” terveit, tudtuk meg Kőműves Glóriától, az alapítvány kuratóriumának elnökétől. A házat a jövő héten megveszi az alapítvány, és belefognak a felújításba.