Karácsony Gergely;városháza;

2021-11-05 11:42:21

Karácsony Gergely feljelentést tesz a Városháza épületének eladásával kapcsolatos híresztelések miatt

A főpolgármester ismételten tagadta, hogy ilyen terveik lennének.

- írta péntek délelőtti Facebook-posztjában a főpolgármester.

Karácsony Gergely ezzel az Index azon cikkére reagált, mely szerint dokumentumok bizonyítják, hogy Budapest vezetése el szeretné adni a Városházát. A portál főszerkesztője által jegyzet cikk azt írja, a birtokukban lévő dokumentumok azt bizonyítják, hogy hiába tagadta a főváros a Városháza eladásának tervét, mintegy negyven milliárd forintért kínálnák az ingatlant. Budapest egyik legértékesebb telkére a rajta lévő műemléki védelem alatt álló épülettel együtt az a cég igyekszik vevőt találni, amely évekkel ezelőtt az MSZP székházát is értékesítette. A megbízó ráadásul azzal csábítja a potenciális vevőt, hogy segítenek majd a szükséges építési engedélyek beszerzésében, amelyekkel akár szállodát, irodaházat, vagy esetleg bankcentert alakítanának ki a városháza helyén.

A főpolgármester azt állítja, ingatlanközvetítőt a Fővárosi Önkormányzat nem alkalmaz ingatlanok értékesítésénél, azokat a saját, száz százalékos tulajdonú vagyonkezelője bonyolítja le. Szánalmas dolog, hogy az Index főszerkesztője minden ténybeli alap nélkül a Fővárosi Önkormányzatnak tudja be egy kényszertörlés alatt álló cég papírfecnijét - tette hozzá személyeskedve.   

- fogalmazott Karácsony Gergely. 

Az Index először csütörtökön írt arról, hogy a Főváros Önkormányzat értékesíteni kívánja a Városháza épületét. A politikus már ekkor is cáfolta, hogy ilyen terveik lennének.