Kálomista Gábor;Elkxrtuk;

2021-11-06 09:04:00

Tiltólistára került Kálomista filmje a legnagyobb hazai torrentoldalon

Mint minden esetben, a rendszer üzemeltetői most sem fűztek magyarázatot döntésükhöz.

Tilos feltölteni az nCore nevű torrentoldal felületére az Elkxrtuk című filmet, derül ki az oldalon elérhető tiltólistáról. Ebben a rendszer a rendszer üzemeltetői sosem indokolnak, csupán a nem kívánatos filmek címeit sorolják fel, amit a felhasználók kénytelenek elfogadni. A lista állandóan frissül, ezért könnyedén előfordulhat, hogy egy alkotás a kezdeti tiltás ellenére mégis engedélyezetté válik.

Ha ez megtörténik, a feltöltéssel akkor is meg kell várni a mű hivatalos megjelenését. A fideszes heccfilm esetében ez még várat magára, hiszen azt még csak a mozikban mutatták be. (A mozikban rögzített kalózanyagokat szintén tilos torrentként feltölteni az oldalra.)

Az nCore üzemeltetőinek döntése nyomán senki sem lenne meglepődve, ha az Elkxrtuk producere cenzúrát kiáltana. Ez ugyanis Kálomista Gábortól nem az utóbbi időben nem állt távol, többször is végighaknizta a nyilvánosságot műve állítólagos "ellehetetlenítésével". Ekkor azonban azt elfelejtette megemlíteni, hogy addigra már megállapodtak a film multiplexes vetítéseiről. Erről lapunk számolt be elsőként, melyről itt olvashat bővebben.