Demeter Szilárd;Magyar kultúra;színház;

2021-11-08 09:10:15

Demeter Szilárd kukázná a magyar irodalom nyolcvan százalékát

A kormánynak egy antiszemita írásban hűségesküt tett kultúrharcos gyűlöli a színházat, mint műfajt.

- jelentette ki a Telexnek adott videóinterjújában a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) főigazgatója.

Demeter Szilárd kifejtette, egy "teljesen személyes történet" alapján gyűlöli a színházat, mint intézményt. Saját bevallása szerint amikor el kell mennie egy előadásra az olyan "mint másoknak a fogászat. Egész egyszerűen libabőrös vagyok, de ez ilyen pszichoszomatikus". 

A magyar filmekkel kapcsolatban kifejtette, borzasztóan zavarja, hogy hallás után meg lehet állapítani, hogy hazai alkotásról van szó. "Megnézem, mert megnézem. Mert kicsi, sárga, de a miénk. De olyan váó élmény, ami úgy elsodort volna, olyan nem nagyon volt az utóbbi években". 

Demeter Szilárd azt hangoztatta, a kulturális identitást kell erősíteni és ha van közfeladat, amit ő szívesen vállal, akkor ez az. A Petőfi Rádióval kapcsolatban kijelentette, akkor lenne jó adó, ha nem "életmód-válaszokat tudna adni a magyar fiatalok számára". Kitért arra is, hogy Flour Tomi Mizu című száma egy heteroszexuális kampánydal, és nagyon tart attól, hogy ha egyszer eljön egy olyan világ, melytől ő retteg, akkor ez lesz az a szám, amit elsőként be fognak tiltani.  

- fogalmazott a NER kultúrkomisszárja.   

Emlékezetes, Demeter Szilárd korábban azzal hívta fel a figyelmet magára, hogy egy antiszemita írásban tett hűségesküt a Fidesznek. Mint lapunk is beszámolt róla, ebben többek között olyan kijelentéseket engedett meg magának mint, hogy Európa Soros György gázkamrája.