tesztelés;II. kerület;koronavírus;

22 pozitív esetet találtak az ingyenes tesztelés első napján a II. kerületben

Szerdán elindult az I-II. kerület ingyenes koronavírus-szűrő programja. Három helyszínen összesen 419 mintavétel történt.

Ahogyan arról mi is írtunk: ingyenes koronavírus-szűrést szervezett két budai kerület. Budapest I. és II. kerületének önkormányzatai, együttműködésben a Szent Ferenc Kórházzal és a Budai Irgalmasrendi Kórházzal fogtak össze az akcióra. 

Őrsi Gergely polgármester közösségi oldalán ismertette az első nap eredményeit. A három helyszínen (Mechwart liget, Szent Ferenc Kórház, Budai Irgalmasrendi Kórház) összesen 419 mintavétel történt, ebből 22 esetben mutatott pozitív értéket a teszt.

„Ezek alapján a szűrés segítségével egy nap alatt 22 esetben jó eséllyel sikerült fertőzési láncokat megszakítani.”- jelentette ki Őrsi.

Az antigén gyorsteszttel való szűrés ingyenes, bárki által igénybe vehető. A mintavétel orrgaratból történik, az eredmény 15 perc után megismerhető. A teszt előtt 30-60 perccel az orrfújás, orrspray és egyéb légúti készítmény használata, alkoholos és koffein tartalmú ételek, italok fogyasztása kerülendő.

A szűréshez személyi okmányok (személyi igazolvány, útlevél vagy új típusú jogosítvány, továbbá lakcímkártya), valamint TAJ kártya bemutatása szükséges. A tesztelések a jövő héten hétköznap folytatódnak.