Orbán Viktor;koronavírus;oltások;benzinár;baloldal;

2021-11-19 09:01:59

Orbán: végül mindenkinek be kell majd oltatnia magát, mert aki nem teszi meg, az meghal

A kormányfő szerint hamarosan az 5 és 12 év közötti gyermekek is kaphatnak koronavírus elleni vakcinát.

Nyakig vagyunk a koronavírus-járvány negyedik hullámában, de a neheze még hátra van: emelkedi fognak a számok, mindenki elkaphatja a vírust, akik pedig nincsenek beoltva, azok életveszélyben vannak. Ők nem csak magukat, hanem másokat is veszélyeztetnek – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szokásos péntek reggeli interjújában a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Mint mondta, a virológusok esküsznek arra, hogy a harmadik oltás után sokkal magasabb a védettségi szint, ezért a kormány most mindenkinél szorgalmazza a harmadik oltást. A miniszterelnök ezután drámai hangon szólt azokhoz, aki az első kettőt sem kérték:

A  miniszterelnök a jövő hétfőn kezdődő oltási hétre is felhívta a figyelmet, s kiemelte, hamarosan lesz majd lehetőség az 5 és 12 év közötti gyermekek beoltására is. Szerinte a baloldali „kamuvideóknak” nincs már hatása, mert „tízmilliónyi vakcinánk van”. Hozzáfűzte, a rendvédelemnél és az egészségügyben ismét él a felmondási tilalom.

A Kossuth Rádió műsorvezetője a járványtéma után folyamatosan a kormányzati, fideszes kampánylépésekről és ígéretekről faggatta a kormányfőt, miközben Orbán Viktor szavaival „ekézte” az ellenzéket, mely szerinte „a baloldal”.

Az műsor további részében a miniszterelnök orvoshoz hasonlította magát, aki a benzinár esetében azonnal bevatkozott a februárig 480 forintban maximált benzin- és gázolajár esetében. Itt hosszasan szidta ő is a baloldalt, amely szerinte piacpárti.

A bemondó kérdésére Orbán Viktor kijelentette, hogy „a brüsszeli bürokrácia vért hány a rezsicsökkentéstől, mert ők a multikat támogatják, ahogy a baloldal is, mi pedig elvesszük a multiktól a profitot”.

A kormányfő végül beszélt még arról, hogy miért fizetik ki jövőre a teljes tizenharmadik havi nyugdíjat az időseknek, és miért támogatják majd – a harmadik negyedévi rosszabb gazdasági adatok ellenére – az szja-visszatérítéssel a gyermekes családokat, illetve adóelengedéssel a 25 év alatti fiatalokat. Kijelentette, eddig már majdnem minden sebet bekötöztünk, amit a Gyurcsány-kormány ejtett a nemzet testén, de most a kormány úgy döntött, hogy nem haboznak tovább ezen a téren.