gyász;Benedek Tibor;halak;Benedek Miklós;

Benedek Miklós belebetegszik: ma is látja fiát, a házban, a kertben

A színművész Csernus Imrének vallott el nem múló gyászáról. Benedek Tibor olimpiai bajnok vízilabdázó csaknem másfél éve hunyt el.

Benedek Miklós nem szokott fia, Benedek Tibor haláláról beszélni, de Csernus Imrével a 168 óra Maflás című műsorában kivételt tett – írja a 24.hu, szemlézve a videóműsort.

Mint felidézte, milyen minden nap a a gyásszal együtt élnie: „lemegyek a kertbe, és felnézek a székre, amiben a Tibor ült, akkor egész nap rémes állapotba kerülök. Nem tudom elmondani a színdarabban a mondatomat, mert látom magam előtt, hogy ott ül, olvas, vagy mosolyog – gyönyörű mosolya volt –, röhög, és majdnem hogy belebetegszem”

A beszélgetésben többször szóba került a halál témája, saját halálának gondolatát eltartja magától, mert fél a végtől, de apja haláláról is beszélt, aki öngyilkos lett még Benedek Miklós tizenéves korában, de máig álmodik vele és veszekszik vele a tette miatt.

A legnagyobb belső tragédiaként ugyanakkor mégis fia halálát élte meg. Benedek Tibor olimpiai bajnok, Európa- és világbajnok vízilabdázó 2020 júniusában halt meg.