tesztelés;ingyenes;II. kerület;eredmény;

2021-11-21 14:53:49

Ingyenes budai teszteredmény: 4351 résztvevőből 327-en voltak koronavírus-fertőzöttek a főváros II. kerületében

Összesen 4351 antigén gyorsteszttel a résztvevők 7,5 százalékát szűrték ki.

A november 10-én indult II. kerületi ingyenes koronavírus tesztelések során elvégzett 4351 ingyenes teszt elvégzése után 327 pozitív esetet találtunk; ez azt jelenti, hogy 327-en bizonyosodtak meg arról, hogy fertőzöttek, és vonultak karanténba jelentősen csökkentve a vírus továbbadásának esélyét – írja Facebook-oldalán Őrsi Gergely.

A budai városrész polgármestere a jelentkezők csaknem 7,5 százalékának kiszűrése után megerősítette, hogy a közeljövőben folytatni szeretnék, ehhez önkénteseket keresnek, és várják a magánszektorból jelentkezőket, akár a nyugdíjas egészségügyi dolgozókat.

Őrsi Gergely, aki köszönetet mondott a tesztelésben résztvevőknek, közöttük az önkénteseknek, felhívta mindenki figyelmét: „Ne feledkezzünk el a maszkviselésről, és aki még nem tette, kérem, oltassa be magát! Vigyázzunk egymásra! Vigyázzunk Budára!”

Ahogyan arról mi is írtunk: a múlt hét közepétől ingyenes koronavírus-szűrést szervezett két budai kerület. Budapest I. és II. kerületének önkormányzatai, együttműködésben a Szent Ferenc Kórházzal és a Budai Irgalmasrendi Kórházzal fogtak össze az akcióra.