Mikulás;Pócs János;politikai pedofília;

2021-11-24 13:33:58

Pócs János csúcsra járatja a politikai pedofíliát, a Mikulás segítőjét játssza

A gyerekek a fideszes politikus irodájánál adhatják le a Télapónak szánt leveleiket.

„Mindenki kap ajándékot, néhány gyermeknek pedig sorsolás útján még az álma is valóra válik. (...) Várja a Mikulás a leveleiteket szeretettel, én is várom“ – integet a gyerekeknek szóló rövid videójában Pócs János a Blikk szerint.

A fideszes politikus azt kéri a kicsiktől, idén is írják meg kívánságaikat a Mikulásnak, majd „dobjátok be személyesen a Képviselői Irodánál található karácsonyi postaládába”. azt ígéri, munkatársaival eljuttatják a leveleket a Télapónak, aki hálája jeléül csokimikulással ajándékozza meg őket.

A lap megkeresésére azt mondta, ő a gyerekeknek akart jót, hogy ebben a rohanó világban minél tovább érezhessék magukat gyermeknek és őrizzék meg hitüket. 

„A Jászság országgyűlési képviselője vagyok, a karácsonyi postaláda pedig az országgyűlési képviselői iroda falán lesz kihelyezve, amely közterületen van, ahogy annak postaládája is. Én is itt vagyok a legtöbb esetben elérhető“ - magyarázta meg, miért kell az irodájához elmennie a gyerekeknek. „Politikai ellenfeleim rosszindulatú kifogásait lerázom magamról, mint kutya a vizet“ - tette hozzá. A tervek szerint élő videóban zajlik majd a sorsolás a Mikulással közösen, és azon túl, hogy a gyerekek csokit kapnak, minden egyes gyermeknek, aki levelet írt, december 5-én este Mikulás-csomagot visznek. Pócs János már tavaly is osztogatott ajándékot, akkor a Mikulás „segédjeként” csöngetett be ajándékokkal a házakba.

A Blikk megjegyezte, szinte hagyomány év vége felé, hogy politikusok gyerekeket keresnek fel, ajándékot osztanak nekik, velük fotózkodnak, amit aztán a saját Facebook-oldalukra töltenek fel, erősítve a kézenfekvő gyanút, hogy kampánycélokra használják őket. 2018 decemberében Szabó Zsolt fideszes képviselő inkább kivette a Mikulás kezéből az ajándékot a hatvani kórházban, hogy ő osztogathassa a csomagot a beteg gyerekeknek. Ő ezt egyébként véletlen egybeesésnek tartja, ami mögött nem volt politikai szándék. Az egri Fidelitas elnöke, Kovács Cs. Tamás ugyanakkor be sem öltözött Mikulásnak, amikor ugyanabban az évben december 6-án a helyi kórházban látogatott meg gyerekeket. 

Szentpéteri Nagy Richárd politológus a lap megkeresésére úgy vélekedett, ezek az akciók egyértelműen politikai célokat szolgálnak, a gyerekeket nem volna szabad belekeverni. „Ezt sehogy nem lehet jól csinálni. A politikusnak semmi köze a Mikuláshoz. Egy Biblia-olvasó ember például tudja, hogy úgy adakozzunk, hogy a személyünk ne derüljön ki, itt ez egyáltalán nem teljesül“ -fogalmazott.