nemzetbiztonság;Kövér László;

2021-11-27 09:32:04

Kövér László szerint a legnagyobb nemzetbiztonsági veszélyt Magyarország számára az ellenzék jelenti

A magyar Országgyűlés elnöke ezt egy zárt ajtók mögött elmondott beszédben fejtette ki.

A Fidesz politikai ellenfelei jelentik a legnagyobb nemzetbiztonsági veszélyt Magyarország számára - közölte Kövér László a magyar Országgyűlés elnöke egy, a Direkt36 birtokába került, zárt ajtók mögött elmondott beszédében. Kövér a Direkt36 cikke szerint azzal vezette fel gondolatmenetét, hogy szerinte a magyar politikai osztálynak „nincs egységes állam- és nemzetértelmezése”. Helyette szerinte „két, egymást gyakorlatilag kizáró állam- és nemzetkép létezik a magyar politikán belül.” 

A Fideszre utalva közölte, hogy a magyar politikai osztály egyik része önrendelkező államban és öntudatos nemzetben gondolkodik, ilyenben hisz, és ilyenért dolgozik, míg a másik része az önfeladó állam és önmarcangoló nemzet politikai hagyományának jegyében cselekszik. Ezután kijelentette, ő ezt a politikai helyzetet tartja a legveszélyesebb nemzetbiztonsági kockázatnak, amely Magyarországot ma fenyegeti.

A politikus a magyar polgári nemzetbiztonsági szolgálatok jelenlegi és korábbi vezetőinek tartott beszédet a szervezetek fennállásának harmincadik évfordulója alkalmából. Az ünnepséget a belső elhárítással foglalkozó Alkotmányvédelmi Hivatal új, kamerákkal sűrűn körberakott székházában tartották.