Szeged;Hódmezővásárhely;tramtrain;

2021-11-30 08:42:39

Már az átadás napján meghibásodott a tram-train

A hiba miatt kimaradó szakaszon a járműveket a Szegedi Közlekedési Társaság villamosai pótolták.

Rövidített útvonalon, Hódmezővásárhely és Szeded Rókusi állomás között közlekedik a tram-train. A kedd reggeli jármű meghibásodásról a MÁVINFORM Facebook oldalán értesítette az utasokat. A kimaradó szakaszon a járatokat az Szegedi Közlekedési Társaság villamosai pótolják – ez volt olvasható sokáig a Mávinform oldalán. 

A problémát az jelentette, hogy hétfőn meghibásodott a Lázár Jánosékat is szállító tram-train egyik dízelmotorja, ezért azt még aznap délután kiállították a forgalomból. A szegeder.hu információi szerint a kiesés miatt ugyanakkor a járatszámot nem csökkentették és ugyanúgy mindkét városból óránként indultak a járatok. Az utasoknak azonban késésekkel kellett számolnia, ráadásul a menetrend tartását az is nehezítette, hogy néha a békéscsabai személyvonatra is kellett pluszban várni.

A problémát aztán csak kedden délelőtt sikerült kijavítani, amikor is szintén a Mávinform közölte: "10:50-től ismét teljes útvonalon, Hódmezővásárhely vasútállomás és Szeged vasútállomás között közlekedik a vasút-villamos (tram-train), az utasoknak már nem kell Rókus vasútállomásnál másik szerelvénybe átszállniuk".

Az ügyben egyébként kerestük a MÁV-ot és az SZKT-t is, akik cikkünk megjelenéséig nem reagáltak.