18+;rendőrség;szexuális erőszak;

2021-12-10 09:57:40

Elkábítva erőszakolhatta meg két rendőr egyik társukat szolgálat alatt és mindezt videóra vették

Az ügyben már zajlik a nyomozás, az áldozatot állítólag meg is fenyegette az egyik elkövető, hogy ne beszéljen.

„Szerettem a munkámat, de annyira kikészültem, hogy nem akarom felvenni többet az egyenruhát. Elkábítottak és megerőszakoltak a kollégáim, ezt le is videózták... ezek után mi tartana itt?” - nyilatkozta a Blikknek az a rendőrnő, akivel - beszámolója szerint - döbbenetes dolog történt.

Zsiga Katalin pár napja tett feljelentést a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészségen azt követően, hogy kollégái tudomására hozták, 

Ezzel elvették szüzességét is. „Az egészből csak arra emlékszem, hogy miután letelt a szolgálat, megvacsoráztunk, majd nekem kicsit fájt a fejem, úgyhogy elmentem aludni a panzióban, ahol elszállásoltak minket. Egyébként sem vagyok nagy társasági ember, nem járok bulizni, nem iszom alkoholt, amit a többiek is tudtak. Reggel még rosszabbul voltam, fájt a fejem, görcsölt a hasam. A határról visszafelé tartó úton el is ájultam. Arra tértem magamhoz, hogy egy parkolóban vagyunk, az ablak le van húzva, én meg vérzem” - idézte fel emlékeit.

Hozzátette, ugyan nem érezte magát jól, azonban a Kerepesi úti rendőrségi laktanyába megérkezve nem ment el az orvoshoz. Aztán egyszer felhívta az egyik kollégája őt azzal, hogy egy videó kering róla, melyen az látszik, hogy két kollégája, egy törzsőrmester és egy főtörzsőrmester megerőszakolja. Mindezt nem akarta elhinni, de aztán a felvételt is megkapta. A nő azt állítja, amikor erről tudomást szerzett az egyik erőszaktevő, nemcsak beismerte tettét, de azt is elmondta, hogy mindez azért történt, mert a nő nem adta oda magát. Katalin szerint kollégája megfenyegette őt arra az esetre, ha a történtekről beszélni mer. Azonban nem hagyta annyiban a dolgot, jelentést írt parancsnokának, amiben nemcsak megerőszakolásáról és a videóról, de a fenyegetésről is beszámolt. „Azt mondták, hazudok, kitaláltam az egészet, aztán el akartak vitetni a pszichológiára az éjszaka közepén, hogy bolondnak nyilvánítsanak. Üvöltve tiltakoztam, amit hallott az édesanyám a kihangosított telefonomon” - mondta.

Ezt követően a rendőrnőt szabadságra küldték és azt mondták, majd értesítik a fejleményekről. „Ennek ellenére december 10-ére berendeltek szolgálatra, holott én megmondtam, nem tudok azokkal az emberekkel együtt dolgozni és félek is tőlük. Erre azt a választ kaptam, hogy ha nem veszem fel a szolgálatot, katonai bűncselekményt követek el” – jegyezte meg feldúltan, aki úgy érzi, a laktanyában mindenki rajta röhög. 

Az Országos Rendőr-főkapitányság a lap megkeresésére azt közölte, „minden támogatást megadnak a nyomozáshoz”. Hozzátették: „a Készenléti Rendőrség parancsnoka intézkedett az érintettek szolgálatának munkahelyi találkozását kizáró módon történő szervezésére.” A Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatása szerint a Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség minősített szexuális erőszak bűntette miatt rendelt el nyomozást.