utcafórum;Márki-Zay Péter;

2021-12-11 11:36:50

Márki-Zay Péter: a kormányzat az életünkkel játszik

Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.

Ha Cser-Palkovics András hajlandó nyílt vitát folytatni, én eljövök beszélgetni - jelentette ki Márki-Zay Péter egy székesfehérvári utcafórumon, ahol az ellenzéki előválasztás Fejér megyei nyertesei is jelen voltak.

Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje szerint rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben, ugyanakkor minden becsületes, bátor fideszesnek jár a taps. Ezzel Székesfehérvár polgármesterére utalt, akiről – mint mondta – elismeri, hogy nem a saját meggazdagodásáért dolgozik. Szóvá tette ugyanakkor, hogy a fideszben nem ez a jellemző.

Márki-Zay Péter az eseményen Orbán Viktornak is üzent, amikor felidézte: globális szinten a magyar kormányfő utolsó helyen végzett a járványkezelésben, hiszen lakosságarányosan hazánkban haltak meg a legtöbben Covid-ban. Kijelentette,

Hozzátette, nem csak az egészségügyet, de az oktatást tekintve is rosszul állunk: gyakorlatilag nincs már, aki tanítson. (Arról, hogy vannak iskolák, ahol karácsony után már tanító nélkül maradnak a gyerekek, itt írtunk.)

Márki-Zay Péter előtt felszólaltak Fejér megye ellenzéki jelöltjei is. Márton Roland, az MSZP székesfehérvári elnöke elmondta, a helyi közéletben meglátszik, hogy Márki-Zay egy hónapon belül már másodjára látogatott a városba, ugyanis soha nem látott gyűlöletcunami indult ellenük. Leszögezte ugyanakkor, hogy továbbra is elkötelezettek a közszolgáltatások fejlesztése és az önkormányzati diagnosztikai központ megvalósítása mellett.

Fazakas Attila, Fejér megye 2. számú választókerületének jobbikos győztese járható, közlekedhető Székesfehérvárt, valamint büszke, szabad és igazságos Magyarországot szeretne. Kitért arra is, hogy bár megérti Márki-Zay tiszteletét Cser-Palkovics iránt, de sokminden olyan dolog történik helyben, amiről ő nem tud.