korrupció;mentelmi jog;Völner Pál;

Felfüggesztette Völner Pál mentelmi jogát az Országgyűlés

„Szabad préda” lett a bukott államtitkár, így akár azonnal a rácsok mögé is kerülhet, ha a hatóságok úgy döntenek.

Ahogy az várható volt, 128 igen szavazattal felfüggesztette a korrupciógyanúba keveredett Völner Pál mentelmi jogát az Országgyűlés. Ellenszavazat nem érkezett.

Varga Judit korábbi helyettesét azzal gyanúsítják, hogy a végrehajtó kar elnökének megfelelően intézte a végrehajtói kinevezéseket, emellett olyan pályázati pénzeket is megpróbált elintézni, melyek nem tartoztak a munkakörébe. 

A szavazás előtt felszólalt a mentelmi bizottság elnöke is. Hargitai János ebben bírálta Polt Péter legfőbb ügyész indítványát, mondván ezidáig ennél csak jobbak érkeztek eddig. Hozzátette, éppen emiatt erről „beszélnünk kell” - ám azt nem fejtette ki, pontosan mit ért ezalatt. Jelezte, ugyan hiába van rossz véleménye, ám a tényállások csak bíróság előtt tisztázhatók. 

A politikus ugyan felszólalhatott volna, ám mivel nem volt jelen az ülésteremben, így ez elmaradt.

A döntéssel elhárult az akadály, hogy a nyomozók kihallgassák a Völnert, aki egyébként korábban jelezte, nem követett el bűncselekményt, Polt Péter legfőbb ügyész indítványát pedig zavarosnak tartja.

Ugyanakkor a családtagjaihoz közel álló cégekben jelentős vagyon halmozódott fel. Mint lapunk kiderítette, ennek mértéke több száz millió forint lehet.