Gubás Gabi;Molnár Áron;Elkxrtuk;

2021-12-14 11:27:53

Molnár Áron Gubás Gabinak: "Lesz egyáltalán egy szemernyi bűntudatod is, hogy hazudtál?"

Molnár Áron és a színésznő is Arany Medál-díjat kapott. Előbbi azonban nem gratulált kollégájának.

A noÁr Mozgalom alapítója Molnár Áron közösségi oldalán tette közzé az átadón elmondott beszédét.

Ebben jelezte, hogy a díj alapítója, Navarrai Mészáros Márton mindig is óvta a politikától az elismerést. Ugyanakkor azt hangoztatta, egy művésznek kötelessége a közügyekkel foglalkozni többek közt akkor, amikor „a regnáló hatalom erővel szétvert és elfoglalta azt az intézményt, ahonnan sokan jöttünk Arany medál-díjazottak. Az SZFE, vagyis a Színház- és Filmművészeti Egyetem elfoglalása a szakmánk pártpolitikai platformra citálása volt. Soha nem fogom elfelejteni ezt. És soha nem fogom csöndben tűrni”.

Kijelentette, „a csönd legitimizálja a félelemre és vakhűségre épülő rendszert. Én pedig nem fogok egy ilyen rendszerben élni”. Ezt követően mindenkit arra kért, jelentkezzen szavazatszámlálónak a 22'-es választásokon. Az összes díjazottnak gratulált, Gubás Gabinak azonban nem, mivel elvállalta a főszerepet az Elkxrtuk című „propagandafilmben”.

- fogalmazott.

Jelezte, Gyurcsány Ferenc személyét tartja a legkártékonyabbnak az ellenzéki összefogásban. „De itt, nálad Gabi, egy színészi felkészülés munkáját kérem számon. Az Arany Medál-díj közönségdíj ezért ezt nem tudom elvitatni tőled. Itt inkább a színészi munka hiányára szeretnék rámutatni” - fogalmazott Molnár Áron. 

Az Arany Medál-díjat a közönség szavazatai alapján osztják ki 2008-tól, hat kategóriában. Ezt olyan rendezők, színművészek és írók kaphatják, akik az adott év során közreműködtek valamilyen hazai film vagy színdarab létrejöttében, esetleg publikáltak is.