kihallgatás;hivatali vesztegetés;Völner Pál;

2021-12-15 18:28:20

Völner Pált gyanúsítottként hallgatta ki a Központi Nyomozó Főügyészség

Több helyszínen tartottak kutatást, amely intézkedés során bizonyítási eszközöket foglaltak le.

Az ügyészség előnyért hivatali kötelességét megszegve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt folytat nyomozást az ügyben - írja Keresztes Imre főügyész szerkesztőségünkhöz eljutatott közleményében.

Azt írja, miután 2021. december 14-én 22.40 órakor a Magyar Közlönyben megjelent az Országgyűlés határozata dr. Völner Pál mentelmi jogának felfüggesztéséről, megnyílt a törvényes lehetősége annak, hogy az országgyűlési képviselővel szemben az ügyészség eljárási cselekményeket folytasson.   

A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) 2021. december 15-én több helyszínen tartott kutatást, amely intézkedés során bizonyítási eszközöket foglalt le.   

A nyomozó ügyészség dr. Völner Pállal szemben a vezető beosztású hivatalos személy által az előnyért a hivatali helyzetével egyéb módon visszaélve, bűnszövetségben, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett hivatali vesztegetés elfogadása bűntettének megalapozott gyanúját közölte. 

A KNYF-en folyamatban lévő ügyben eddig 13 személyt hallgatott ki gyanúsítottként az ügyészség.   

Völner Pál a gyanúsítás közlésével szemben panasszal élt, a kihallgatásán rövid vallomást tett, amelyben tagadta a bűncselekmény elkövetését, kérdésekre azonban nem kívánt válaszolni - zárul a közlemény.

Mint arról írtunk, az ügyészség szerint maffiaszerűen működött a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar: egyes végrehajtók több tízmillió forintot fizettek a szervezet elnökének a kinevezésükért. A kar már letartóztatásban lévő elnöke a gyanú szerint összesen 83 millió forint kenőpénzt adott át Völnernek, hogy államtitkárként intézzen el számára ügyeket. Az ügyészség szerint Völner más tárcáknál, hatáskörébe nem tartozó ügyekben is próbált előnyt elérni.

Az ügyről itt olvashat bővebben