MSZP;Kunhalmi Ágnes;közvéleménykutatás;

2021-12-16 20:59:30

Kunhalmi Ágnes szerint sem ő, sem más pártelnök nem látta a 444.hu-n megjelent kutatást

Az MSZP társelnöke szerint a megjelentek elbizonytalanítják a választókat, miközben túl vannak egy sikeres előválasztáson, és egy népszavazás kapujában állnak.

Semmilyen realitása nincs annak a közvéleménykutatásnak, amely a 444.hu-n jelent meg csütörtök reggel - mondta el csütörtök este az ATV Egyenes beszéd című műsorában a Magyar Szocialista Párt társelnöke.

A cikk egy olyan felmérésre hivatkozott, melynek eredményeit a pártelnökök is kézhez kapták. Eszerint a Fidesz 46 százalékon, míg az ellenzéki összefogás listájának a támogatottsága 32 százalékon áll - vagyis a kormányváltó erők támogatottsága alaposan visszaesett. 

Kunhalmi Ágnes ezzel kapcsolatban kijelentette, a kutatás az Iránytű Intézettől származik és az anyagot sem ő, sem pártelnök társai nem látták. Úgy tudja, Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölthöz sem jutott el a dokumentum. Azt hangoztatta, az eredmény már csak azért is irreális, mivel sosem volt 3,6 millió szavazója a Fidesznek. 

- értetlenkedett a politikus. 

Kunhalmi Ágnes hozzátette, mindez elbizonytalanítja a választókat, miközben túl vannak egy sikeres előválasztáson, és egy népszavazás kapujában állnak.