Miss Universe;Miss Universe Hungary;világjárvány;ruha;

2021-12-19 12:59:32

A Covid miatt kényszerült tucatruhába a magyar szépségkirálynő

A karanténszabályok miatt nem jutott el időben a divattervező Izraelbe, Jázmin Viktórián így a magyar konzul és szervezők segítettek.

A pandémiás helyzet okozta bonyodalmak vezettek oda, hogy a magyar szépségkirálynő, Jázmin Viktória egy tízezer forintos Zara ruhában volt kénytelen kiállni a kifutóra az idei Miss Universe nemzetközi szépségversenyen – írja a Telex. A lapnak a hetvenedik Miss Universe Hungary győztesének édesapja írt levelet a balszerencse-sorozatról.

Arról a Népszava is beszámolt, hogy Viktória hazánk képviseletében – a verseny szokásai, elvárásai ellenére – semmilyen nemzeti „üzenetet” nem vitt magával a színpadra, amelyre egy rövid, tűzpiros flitteres koktélruhában lépett fel, magyar zászlót lengetve. 

 

Az édesapa levele szerint a magyar szépségkirálynőnek Richard Alexander Atelier tervezte a ruháját, akinek 3 nappal a show előtt kellett volna kivinnie a ruhát az eseménynek helyet adó Eilatba. Izraelben azonban szigorítottak a beutazáson a Covid miatt, és a divattervező hiába adta be a beutazási kérelmét, túl későn reagáltak rá érdemben.

Felvetődött, hogy kiküldik a ruhát Izraelbe, viszont a háromrészes ruhát a helyszínen még rá kellett volna igazítani a modellre. A szülők diplomáciai úton, a magyar külügyi tárcától is segítséget kértek, és végül a divattervező meg is kapta a beutazási engedélyt, csakhogy a három napos kötelező karantén idejét nem tudták lecsökkenteni, így a tervező már csak a verseny után tudott volna foglalkozni a ruhával.

Jázmin Viktória ezek után a visszalépést fontolgatta, de a főszervezők ragaszkodtak ahhoz, hogy szerepeljen. Így a versenyző az Izraelben online rendelt ruhában volt kénytelen kiállni a kifutóra, és saját, először viccnek szánt ötleteként lengetett egy magyar zászlót, amit az izraeli magyar konzultól kaptak, és amelyhez a szervezők adtak egy zászlórudat is.

Ugyanakkor kiderült, hogy a többi versenyzővel ellentétben a magyar szépségkirálynőt egyáltalán nem kísérte stáb, fapados géppel utazott ki a helyszínre, és még a csomagok szállítását is a családnak kellett állni. A magyar szervezők pedig az eset óta elérhetetlenek.