oltás;vakcina;Operatív Törzs;oltópont;

2021-12-22 18:21:34

Oltási akciónapokat hirdetett a kormány januárra

A háziorvosok is folytatják az oltást a rendelési időben.

A kabinet az eddigi oltási akciók sikerén felbuzdulva és az omikron vírusvariáns magyarországi megjelenésére tekintettel januárban több oltási akciót szervez - közölte a kormányzati tájékoztatási portál szerda délután.   

A terv szerint januárban minden csütörtök és péntek délután, és szombaton lesz olyan oltási akció a kórházi oltópontokon és járásközponti szakrendelőkben oltópontokon, amikor előzetes időpontfoglalás nélkül és helyszíni regisztrációval lehet menni oltásra. 

Oltási akció a kórházi és járásközponti oltópontokon:

A háziorvosok is folytatják az oltást a rendelési időben, és őket emellett arra kérik, hogy legalább egy januári péntek délután és szombaton is oltsanak előzetes bejelentkezés nélkül. Ha a háziorvos vállalja, akkor természetesen nem csak egy, hanem akár négy alkalommal is tarthat oltási akciót.

A háziorvosok számára az országos tisztifőorvos hivatalosan is elrendeli az oltási akciónapokat, így a szombati oltási akciónapokra külön térítésre jogosult Az Országos Oltási Munkacsoport a háziorvosok és helyi lakosság minél szélesebb körű bevonása érdekében a polgármestereket is meg fogja szólítani.