reklám;Pócs János;Hadházy Ákos;népkonyha;

Hadházy a nyomor fideszes vámszedőjéről, a műanyag ételhordóra nyomott Pócs Jánosról

A kormánypárti képviselő alpolgármester fia még keres is a rászorulókat ellátó népkonyhán.

Pócs János fideszes képviselő „pofija virít a jászapáti népkonyha műanyag ebédhordóján – avagy a fideszesek elképzelése a karácsony szelleméről és az önzetlen segítségről” – számolt be a kormánypárti politikus legújabb akciójáról Facebook-oldalán Hadházy Ákos. A független országgyűlési képviselő minderről megjegyezte:

„A propaganda legalja, amikor a legszegényebbek nyomorát használja ki valaki önreklámra. Ráadásul itt nem is csak arról van szó, hogy Pócs semmit nem adott a konyhába, de reklámfelületet lát a dologban.”

Az ellenzéki politikus ugyanakkor megjegyezte, hogy „a Pócs család anyagilag is jól jár a bulival”. Ugyanis az önkormányzati népkonyha véletlenül pont Pócs fiának a cégétől bérli az épületet. Azt az épületet, amit véletlenül pont a népkonyháról szóló önkormányzati határozat előtt néhány héttel vett a Pócs család.

A Szabad Európa még március végén írt az ingatlanügyről, felidézve, hogy a fideszes képviselő január végén büszkélkedett a népkonyha megnyitásával, miközben kiderült: a konyhának helyet adó, akkor még felújítás alatt álló épület a Jász-Napfény Kft.-é, amelynek tulajdonosa van Pócs János három gyermeke; a cég ügyvezetője ifjabb Pócs János, a képviselő fia, Jászapáti alpolgármestere. A fiatal politikus azonban kivágta magát, s azt nyilatkozta, hogy „rajta kívül sajnálatosan nem volt olyan vállalkozó, aki a népkonyha részére felújított ingatlant biztosított volna”. Édesapja most saját Facebook-oldalán reagált Hadházy Ákos bejegyzésére:

„Karácsony alkalmával 10.500 db. süteményt ajánlottam fel a Jászsági Népkonyha szolgáltatás igénybevevőinek. Büszke vagyok arra, hogy mi adunk az embereknek és nem elveszünk, mint ahogy azt korábban a baloldal tette. Persze tudom Hadházy Ákos ezt nem értheti. Ettől függetlenül békességet és szeretetet kívánok neki is, legalább ilyenkor Karácsonykor.”

Pócs János legutóbbi, Mikulás-akciójáról egyébként a Népszava is beszámolt, amikor idén novemberben képviselői irodájának postaládájába várta a jászsági gyerekek „Télapónak” szánt leveleit, majd nekik azt ígérte: „mindenki kap ajándékot, néhány gyermeknek pedig sorsolás útján még az álma is valóra válik”.