Szilveszter;Orbán Viktor;Hadházy Ákos;Jakab Péter;Varga Judit;

2021-12-31 16:38:00

Óévbúcsúztató politikusok: Orbáni mulatós, lövöldöző miniszter, bundáskenyeres pártelnök

A 2022-es országgyűlési választási évet megelőző esztendő utolsó napján kormánypárti és ellenzéki szilveszteri posztokból válogattunk.

A magyar közélet, a politikai mezőny kormánypárti és ellenzéki oldalának szereplői 2021 utolsó napján sem hazudtolták meg magukat, s Facebook-bejegyzéseik alapján könnyedén megállapítható, szinte szó szerint ragaszkodtak Madách Imre Az ember tragédiája első színében, a mennyekben elhangzó luciferi szállóigéhez:

Orbán Viktor miniszterelnöknek úgy tűnik nagyon megtetszett a fideszes kampánydallá alakított – egykor a Kossuth-díjas énekesnő, Kovács Apollónia által is énekelt – „Piros lett a paradicsom nem sárga...” kezdetű cigánynóta átírt változata, amelynek szövege a kormány országszerte kirakott óriásplakátokon is olvasható, és a december 21-i Kormányinfón maga Orbán is „elszavalt”. Most egy békemenetes, szelfizgetős, kampányolós videó aláfestőzenéjeként hallható a kormánypárti mulatós:

Varga Judit igazságügyi miniszternek korábban a széles körben, újságírók, polgármesterek, ellenzéki és kormánypárti közéleti szereplők elleni megfigyelések, lehallgatások, a Pegasus-ügy miatt kellett magyarázkodnia, majd a  lemondott helyettese, a hivatali korrupcióval gyanúsított Völner Pál ügye, és legutóbb az Ördög Ügyvédje őt érintő, szexuális beállítottságára utaló bejegyzései okoztak neki fejfájást. Utóbbi miatt sokakat érintő feljelentésekkel fenyegetőzött, szilveszterkor viszont három szóval és egy annál beszédesebb, lövöldözős képpel intett búcsút 2021-nek: „Sose tévesszünk célt”.

Jakab Péter, a Jobbik elnöke az idén ősszel megrendezett ellenzéki előválasztás miniszterelnökjelölti „futamának” második fordulójába sem jutott, be és mégis a helyén maradt. Az elmúlt időszakban nem válogatott szavakból összeállított parlamenti beszólásaival, a Kövér László házelnök által rá kiszabot sokmilliós bírságaival, valamint az „egyszerű ételek”, mint a Piros Arannyal díszített parizeres zsemlével, paprikáskrumplival készített Facebook-szelfijeivel hívta fel magára a figyelmet. Most sem volt ez másként, amikor „az év utolsó reggelije” posztjának képén egy bundáskenyér gőzölgött a tányérján.

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, aki az ellenzéki összefogás „korrupciófelelőse”, számos fideszes visszaélést, eltitkolt, túlárazott beruházásokat, uniós forrásokból készített időnként elképesztően visszás fejlesztéseket  leplezett le, most egy óévbúcsúztató „csemegével” állt elő. December 31-i Facebook-bejegyzése szerint ugyanis „Mága Zoltán újévi koncertjére szóló ingyenjegyek százaival kampányolnak fideszes parlamenti képviselők, közöttük Pócs János, Kállay Mária és Szalay Ferenc szolnoki polgármester, Németh Zsolt és sokan mások”.