Márki-Zay Péter;kínai vakcina;zsidók;

2022-01-10 10:45:50

Márki-Zay újra megszólalt: nagyra értékeli, ha valaki felvállalja zsidóságát a Fideszben

Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje legújabb videójában kitért arra is, hogy szerinte népirtás történt a Sinopharm vakcinával.

„A Fideszben van néhány zsidó is, bár elég kevés. De nagyra értékelem azokat, akik egy ilyen pártban, Bayer Zsolt pártjában felvállalják azt, hogy zsidó származásúak. Nem sok van ilyen, én egyet tudok konkrétan, őt nagyon nagyra becsülöm” - jelentette ki vasárnap esti videójában Márki-Zay Péter a Telex beszámolója szerint.

A kormányfő-jelölt beszélt arról is, hogy támogatja a cigányságot és a zsidóságot a Fidesz gyűlöletkampányaival szemben, és együttműködnek a megváltozott Jobbikkal, de annak múltját természetesen nem lehet letagadni. Elnézést kért amiatt, amit a kormánysajtó szintén felrótt neki, hogy Orbán Viktorról korábban egy olyan fotót posztolt, amin egy menóra mellett áll. Mint mondta, a munkatársai figyelmetlenül kiraktak Orbánról egy olyan képet a Pegasus-botrány kirobbanásakor, amin a kormányfő egy menóra, azaz hétágú gyertyatartó előtt áll, ami a zsidóság egyik legrégebbi jelképe. Felháborítónak tartja azt, hogy valaki őt antiszemitának nevezze. Valójában azt mondta Arthur Finkelsteinről, az orbáni-habonyi-rogáni kommunikációs gépezet egyik szellemi atyjáról, hogy „antiszemita, zsidó, homofób, meleg”, akitől Orbán elleste azt a kommunikációs startégiát, hogy „az ellenfelét vádolja olyan dolgokkal, ami legfeljebb rá igaz”. 

Kitért a vakcinabeszerzésre is. Szerinte a keleti oltásokat a szakmai szempontokat felülírva, politikai nyomásra engedélyezték, a vakcina- és lélegeztetőgép-beszerzés kérdésében nem orvosok, nem szakemberek véleménye érvényesült, hanem politikusoké, „csak az számított, hogy mennyit tudnak lopni”. Márki-Zay Péter úgy véli, a Szputnyik egy jól működő vakcina, a Sinopharm esetében azonban „komoly aggályok merülnek fel. Nem véletlen, hogy az egész EU-ban egyik ország sem vett Magyarországon kívül. 60 év felettieknek egy 60 felettieken még csak nem is tesztelt vakcinát. Ez egyébként a népirtás kategóriája, és azt gondolom, hogy az egyik legfontosabb téma lesz, amiben elszámoltatás kell. A fideszes bűnözőket bíróság elé kell vinni. (…) Nemcsak loptak, hanem a vakcinák okán sok magyar ember haláláért is felelősek” - fogalmazott.