Magyarország;szélsőjobb;Orbán Viktor;média;Tucker Carlson;

2022-01-14 09:41:19

Harmincezer dollárt fizetett a Fidesz-közeli MCC az amerikai szélsőjobboldali médiacelebnek

Tízezerből állítólag repülőjegyet vett.

Az amerikai szélsőjobboldal egyik médiacelebje 30 ezer dollárt vágott zsebre, amikor tavaly nyáron felszólalt a Mathias Corvinus Collegium esztergomi ifjúsági rendezvényén, a 2021. augusztus 5-7. közötti MCC Feszten, illetve szintén nagyjából 30 perces podcast-beszélgetésben dicsőítette az Orbán-kormányt a bevándorlás és melegjogok kemény elutasítása, valamint a sajtó megregulázása miatt – derítette ki a Southern Poverty Law Center.  

Mindezt onnan tudni, hogy az értesülést nyilvánosságra hozó tengerentúli emberjogi szervezet egyszerűen kikérte a szerződést a szervezőktől. 

Dennis Prager Tucker Carlsonnal együtt lépett fel, aki akkor egy héten át Budapestről sugározta politikai showműsorát a Fox Newson, és szintén az volt a feladata a rendezvényen, hogy a nyugati kultúra megmentőjeként áradozzon a magyar keresztény nacionalista modellről. Orbán Viktor ugyanis nagyon szeretné átvenni a nemzetközi szélsőjobb vezetését, megszabadítani a vadhajtásoktól és utána bevinni a mozgalmat a politika fő áramlatába – mondja Hunyady Bulcsú a Political Capitaltől.

A cél éppen az volt a szakértő szerint, hogy fényezze a nemzetközi porondon a magyar miniszterelnököt, elvigye üzenetét az Egyesült Államokba és úgy állítsa be, mintha fontos tényező lenne a világban. Ennek megfelelően a vendég egyetértett azzal a véleménnyel, hogy Magyarországon nagyobb a sajtószabadság, mint Kanadában, amit azért a Riporterek Határok Nélkül nem így látja. Olyannyira nem, hogy az idén, az uniós vezetők közül elsőként a sajtószabadság ellenfelei közé sorolta Orbán Viktort.  

Hunyady Balázs arra is kitért, hogy a vendégjárás, Dennis Prager és Tucker Carlson, korábban pedig Steve Bannon és Milop Yiannopoulos hasznos belpolitikai szemszögből is, mivel a Fidesz hívei azt látják, hogy vezető amerikai ideológusok érkeznek, ugyanazt mondják, mint Orbán Viktor, és méltatják őt is, meg a politikáját is.

A miniszterelnök azzal indokolja a migráció elvetését, hogy az fenyegetést jelent az ország etnikai szerkezetére nézve. Egyben Sorost vádolja azzal, hogy ő mozgatja a szálakat menekült-ügyben az érintett civil szervezetek finanszírozásával.  

Ami a Mathias Cornus Collegiumot illeti, az a rejtélyes miniszterelnöki tanácsadó, Habony Árpád hitelezőjeként ismert Tombor András alapította még 1996-ban. Hivatalosan tehetséggondozással foglalkozik, az Orbán-kormány több száz milliárd forinttal támogatja, a NER elitképzőjeként pedig úgy építkezhet a Gellérthegy oldalában, ahogyan csak akar.