bántalmazás;Dunabogdány;Nyomtass te is!;

2022-01-20 12:44:23

Rendőrségi nyomozás indult a Dunabogdányban megvert nyugdíjas ellenzéki aktivista ügyében

Az idős férfi éppen ingyenes újságot terjesztett, amikor egy felhevült kormánypárti hívő nekiesett.

Közösség tagja elleni erőszak bűntettének gyanúja miatt a Pest Megyei Rendőr- főkapitányság Bűnügyi igazgatósága nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen - közölte lapunk érdeklődésére a rendőrség sajtószolgálata.  

Azután tettünk fel kérdéseket a hatóságoknak, hogy a Nyomtass te is! mozgalom korábban azt közölte, megtámadták egyik nyugdíjas aktivistájukat a Pest megyei településen, miközben egy ingyenes újságot terjesztett. A lapot alapító és szerkesztő L. László János a történtekkel kapcsolatban a 444.hu-nak azt mondta, ritkán fordul elő tettlegesség, de a mostani incidens már a második, ráadásul súlyosabb. Az aktivista megkínálta a háza előtt álló férfit, aki azt elfogadta. Miután beleolvasott, összetépte és közölte vele, hogy takarodjon a faluból. Érzékelve a helyzetet, továbbállt, de a férfi annyira feldühödött, hogy utánament és elkezdte ököllel ütni a fejét. 

Mivel a rendőrök csak két óra múlva tudtak volna kiszállni, ezért végül a főszerkesztővel együtt közösen mentek el orvoshoz és tették meg a feljelentést a szentendrei kapitányságon. 

„Ezért felszólítjuk a Fidesz-kormányt, hogy biztosítsa a sajtószabadság gyakorlásának jogát. Értesse meg a híveivel, hogy a kormányhűségüket nem ököllel kell kifejezniük, hanem majd a szavazóurnáknál. Fontos leszögeznünk, hogy még az erőszak sem fogja meghátrálásra kényszeríteni a sajtószabadság híveit, nem vagyunk hajlandók félni. El fogjuk juttatni a falvakba a valós híreket” - olvasható a mozgalom közleményében.