Ferencváros;képviselők;fizetésemelés;Baranyi Krisztina;vétó;

2022-01-21 12:37:07

Két és félszeresére emelné a saját fizetését több ferencvárosi képviselő, a polgármester kiakadt

Baranyi Krisztina szerint az ellenzék javaslat többe kerülne a kerületnek, mint amennyit útfelújításra költhetnek. Az ügyben belső vita alakult ki.

Ferencváros 18 képviselőjéből tízen, a Momentum, a DK, az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd helyi politikusai írták alá azt a javaslatot, hogy az önkormányzat emelje meg a testület tagjainak tiszteletdíját. 

Közülük kilencen bizottsági elnökök vagy tanácsnokok, akik az eddigi bruttó 290 ezer forint tiszteletdíj helyett 730 ezret szeretnének kapni – írja Facebook-oldalán Baranyi Krisztina. A független polgármester, aki az ellenzék támogatásával nyert 2019-ben, azt írta, 

A IX. kerület vezetője megjegyezte, hogy képviselői feladatok ellátása komoly felelősséggel jár együtt, és tény, hogy „a ferencvárosi képviselők jövedelmét a fideszes vezetésű településekkel szemben nem egészíti ki semmilyen alkotmányos költség”. Szerinte a rohamosan növekvő infláció is indokolhat emelést, ez azonban – fogalmazott – nem jelenthet ilyen gátlástalan lépést.

A képviselők előterjesztése alapján ők maguk a teljes főállásért, napi nyolc órás munkáért járó átlagos magyar bérnél 70 százalékkal többet kapnának. Jóval több, mint másfélszeresét vinnék haza annak, mint amennyit a Fővárosi Önkormányzat bizottságainak elnökei.

– közölte Baranyi Krisztina. Mint azt a saját bejegyzéséhez fűzött polgármesteri kommentből kiderült, máris akadtak követői: Mátyás Ferenc (Momentum) önkormányzati képviselő jelezte neki, hogy visszavonja a javaslat támogatását, és nem kíván előterjesztőként szerepelni. Ám az érintett pontosította az értesítést, mondván a támogatását:

Mátyás élesen bírálta Baranyit, akit szerinte „a valóságon és a tényeken kívül minden érdekli, és csak a balhéra izgul”, és ugyan „posztolni tud, tájékozódni nem”. Megjegyezte, hogy Baranyi, akinek 1,3 milliós a fizetése