Völner Pál;Schadl György;Minden Fiatal Magyarországa;

2022-01-23 17:06:19

Lebuktatok, bukjatok! – ellenzéki fiatalok tiltakoztak a Völner-botrány miatt

A bizonyítványban csak úgy sorjáznak az elégtelenek.

Bizonyítványt állítunk azoknak, akik vizsga helyett egy telefonhívással szereznek jegyet! – szólt a Minden Fiatal Magyarországa felhívása vasárnap délutánra a budai Várba, ahol a Szent György térnél, Orbán Viktor miniszterelnök irodájának is helyet adó Karmelita kolostornál tiltakoztak a Völner-botrány hétfőn kipattant fejleményei ellen.   

Amint arról a Népszava is beszámolt, a hivatali vesztegetés elfogadásával gyanúsított igazságügyi exállamtitkár, Völner Pál egyik hozzátartozója, és Rogán Antal kabinetfőnöke, Nagy Ádám is szerepel azok között a személyek között, akiknek Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke egyetemi vizsgákat intézett. 

A Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt vezette Mindenki Magyarországa Mozgalom ifjúsági szervezetének akciójához csatlakozott az MSZP ifjúsági tagozata, a Piros Front is. Szerintük 

ezzel szemben ül egy fiatalember az Orbán-kormány legnagyobb hatalmú minisztere mellett, jó fizetéssel, nagy irodával, titkársággal, szolgálati autóval,

A szervezők azonban közölték, ők nem akarnak ilyen országban élni, hozzátéve, hogy azért tanulnak, hogy előre jussanak, és nem azért, hogy „surranópályán megelőzzenek a jól bekötöttek”. Azoknak pedig, akik a tankönyv helyett a párttagkönyvet választják, pedig megüzenték: