Kocsis Máté;Magyar Kézilabda Szövetség;felfüggesztés;értékelés;

2022-01-26 11:38:35

Felfüggeszti a kézilabdaszövetség Pálinger Katalin és Nagy László szakmai alelnököket

Kocsis Máté elnököt lesújtotta a férfiak hazai Eb-szereplése, de szerinte a felfüggesztés csak a válogatottak értékeléséig tart.

Amíg nem történik meg a női kézilabda-válogatott világbajnoki (tizedik hely tavaly novemberben Spanyolországban), illetve a férfiak januárban tizenötödik helyezéssel zárult budapesti Európa-bajnoki szereplésének értékelése, a két szakmai alelnököt, Pálinger Katalint és Nagy Lászlót felfüggesztik – idézte a Mandiner Kocsis Mátét. A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnöke, aki egyben a Fidesz parlamenti frakcióvezetője a lap szerint mindezt kedd este egy nyilvános kávéházi beszélgetésen mondta, hangsúlyozva: 

A politikus-sportvezető a tudósítás szerint nem titkolta elkeseredettségét, s mint kifejtette, a kiesés után napokig nem tért magához, továbbá azért különösen szomorú, mert öt éve és nyolc hónapja erre a kézilabdaünnepre készültek, de sajnos „a játékosok elsétáltak életük nagy lehetősége mellett”. Kocsis Mátét idézi a Nemzeti Sport is, aki szintén kedden a Sportrádiónak azt mondta a férfi csapat szereplésétől:

Az MKSZ-elnök értetlenségét fejezte ki, hogy miért nem ment ki a válogatottunk az Eb előtt edzeni a csarnokba, hogy megszokják az új létesítményt. Ugyanakkor azt is mondta, hogy szerinte nemcsak az Eb-t, az elmúlt évek elvégzett és elvégzetlen munkáit is vizsgálniuk kell, mert súlyosabbak a gondok, és itt olyan statisztikai adatokat sorolt, amelyek szerint a férfi válogatott játékosok gyorsaságban, támadásban és védekezésben is lemaradtak az európai mezőnytől.

 

Hozzátette, hogy míg a magyar női liga valóban erős, a férfi nem, a Veszprém és a Szeged csapatán kívül nincs érdemi rivális. Kocsis Máté összegezve nem a sok légiósban látja a probléma gyökerét, hanem szerinte a baj inkább az, hogy itthon kevés a jó csapat, amelyből szerinte nem kettőre, hanem legalább négyre, ötre vagy hatra lenne szükség. Kijelentette: