Orosháza;incidens;utcafórum;Márki-Zay Péter;

Márki-Zay Pétert állon ütötték az orosházi utcafórumon

„Azt hiszem, most már tudják, hogy miről szól ez a választás. Pontosan erről szól ez a választás. A gyűlölet és a szeretet között kell választani” - mondta a történtek után az ellenzéki miniszterelnök-jelölt.

Márki-Zay Péter éppen a békési Orosházán tartott utcafórumot, amikor egy rokkantnyugdíjas odagurult elé mopedjén, és némi zsörtölődés közepette állon legyintette – írta a szegeder.hu.

A politikus éppen arról beszélt, hogy sokan vannak Magyarországon tisztességes, változást igénylő emberek, amikor a néni megérkezett azzal a kérdéssel, hogy „mit akarsz itt te?”. Márki-Zay „kezit csókolommal” köszönt neki, mire az idős asszony káromkodással válaszolt.

A miniszterelnök-jelölt ezt követően odanyújtotta a mikrofont, amelyet az idős nő ellökött magától, majd néhány másodperccel később állba vágta Márki-Zayt. Az incidenst követően többen odasiettek a kedélyek lecsillapítása érdekében.

Márki-Zay ezután arról beszélt: „Azt hiszem, most már tudják, hogy miről szól ez a választás. Pontosan erről szól ez a választás. A gyűlölet és a szeretet között kell választani. Önért dolgozunk.” Az asszony ezt követően elhajtott, a fórum pedig folytatódott, de a politikus egy ideig még erről beszélt.

A jelenet 21:34-től látható: