USA;Gestapo;gazpacho;Marjorie Taylor Green;

Egy amerikai republikánus képviselő összetévesztette a spanyol hideglevest a náci titkosrendőrséggel

Nagyon keményet akart mondani a kongresszusi vezetésről, de nem találta el, hogy gazpacho vagy Gestapo.

„Nancy Pelosi gazpachorendőrsége kémkedik a kongresszus tagjai, az általuk végzett jogalkotási munka, a képviselők munkatársai és általában az amerikai állampolgárok után” – ezt Marjorie Taylor Green amerikai republikánus képviselő mondta a The Guardian cikke szerint a One America News Network jobboldali televíziós csatorna műsorában.

Hogy miért gondolja, hogy Nancy Pelosi a népszerű hideg spanyol leves receptje alapján alakított magánrendőrséget a képviselőházban télvíz idején, arról külön már nem beszélt. A kijelentés mindenesetre internetes viccelődési hullámot váltott ki elsősorban a demokrata érzelmű közegekben, melynek képviselői többnyire nehezen lefordítható szójátékokkal kedveskedtek követőiknek.

Marjorie Taylor Green általában radikális kijelentéseiről ismert, korábban azt hangoztatta, az iskolai mészárlásokban sem hisz, koronavírus-tagadó megállapításai miatt pedig a Twitter is letiltotta. A brit lap egyik korábbi cikke szerint a politikusnak tavaly bocsánatot kellett kérnie, miután a holokauszthoz hasonlította a képviselőház maszkviselési szabályait.

(A 444 nyomán)