ellenzék;LMP;kilépés;

2022-02-10 13:18:48

Hajdu Mária kilépett az LMP-ből és keményen kiosztotta az egész politikai elitet

Hajnal Miklós hadilábon áll az igazmondással, Gyurcsány Ferenc Orbán Viktor legjobb kádere, Fürjes Balázs pedig a miniszterelnök betonozó brigádjának fő építőmestere - vélekedett az LMP-ből felfüggesztését követően távozó politikus, aki egyúttal azt is bejelentette, függetlenként elindul a parlamenti választáson.

Tizenhárom év után kilépett az LMP-ből a párt egyik alapító tagja, Hajdu Mária, s elindul függetlenként Fürjes Balázs és Hajnal Miklós ellenében a Hegyvidéken - erről a távozó képviselő írt a Facebookon.

Hajdu Mária azt követően döntött így, hogy pártja felfüggesztette, miután azt kezdte firtatni, hogy vezet-e közös ellenzéki út egy hazudozó jelölttel, a momentumos Hajnal Miklóssal, aki hónapokon át hivatkozott magra közgazdászként, miközben nincs diplomája, félbehagyta a tanulmányait az Oxfordi Egyetemen, és egy nemzetközi érettségivel politizál az ellenzéki pártban. Azt is pedzegette, hogy helyette érdemesebb lett volna a szintén momentumos Vadász Gábort indítani, akit "igazmondásra hajlamosabb" politikusként jellemzett.

Hajdu Mária azt írta, mára nem maradt hiteles politikai erő, mindkét oldalt kizárólag az önös érdekeik vezérlik, ezért indul el független jelöltként. Ami a NER-t illeti, vérlázítónak tartja, hogy megannyi döntés a politikai és gazdasági szerencselovagok zsebtömködését szolgája, továbbá hogy a lakosság megkérdezése és tájékoztatása nélkül erőltetnek gigaberuházásokat. Ezt követően a budapesti 3. számú választókerületben induló Fürjes Balázs államtitkárt úgy jellemezte, hogy „a kormánypárt betonozó brigádja Bel-Budán és Hegyvidéken Orbán Viktor fő építőmesterét” indítja.

Az ellenzék szerinte elvek nélkül fogott  össze, ami szintén nem megoldás, jövőkép és javaslatok helyett pedig annyi a mondanivalójuk, hogy O1G.  

Ezt követően Karácsony Gergely főpolgármester is megkapta a magáét, szerinte Tarlós István jövőbemutató fejlesztések nélkül, de legalább működtette Budapestet, a Karácsony-érában azonban „se fejlesztés, se működtetés, csak a szemetet fújja a szél”.

A 444 megkereste az ügyben az LMP sajtóosztályát, ahonnan azt a választ kapták: "Hajdu Mária felháborodása álságos, nyilván pontosan tudta, hogy nyilatkozata provokáció, aminek következményei lesznek. Az LMP a közös ellenzéki jelöltek támogatása mellett döntött, aki ezzel ellentétes álláspontot fogalmaz meg a döntést követően, az nyilvánvalóan nem lehet utána a politikai közösség tagja".