Politika;LMP;diploma;Hajnal Miklós;

2022-02-09 21:56:00

Feltett egy kérdést Hajnal Miklós diplomájáról, felfüggesztették az LMP-alapító párttagságát

Mondj igazat, betörik a fejed! – kommentálta Hajdu Mária, hogy az LMP felfüggesztette a párttagságát és fegyelmi vizsgálatot indított ellene mindössze két nappal azután, hogy egy Facebook-posztban azt firtatta, vezet-e közös ellenzéki út egy hazudozó jelölttel, a momentumos Hajnal Miklóssal, aki hónapokon át hivatkozott magra közgazdászként, miközben nincs diplomája, félbehagyta a tanulmányait az Oxfordi Egyetemen, és egy nemzetközi érettségivel politizál az ellenzéki pártban.

Hajdu Mária 13 éve egyik volt az LMP alapítóinak, a szerdán közzétett Facebook-posztjában pedig megjegyzi, hogy az ellenzék indíthatott volna „igazmondásra hajlamosabb” jelöltet, mégpedig a szintén momentumos Vadász Gábort. „Azért hoztuk létre ezt a pártot, hogy bebizonyítsuk, lehet máshogy politizálni, tisztességesebb, tisztább és igazabb közélet megteremtéséért küzdöttünk. A szekértábor-logika meghaladását tűztük ki célul. Szomorú látni, hogy ezeket az elveket, amelyek én máig vallok, a párt elfeledte, és egy rövid távú cél érdekében elvtelenül feladta” – írta az LMP őt sújtó intézkedéseiről.

Hajnal Miklós a XII. kerületet és a II. kerület egy részét magában foglaló budapesti 3. számú választókerületben, Hegyvidéken indul az április 3-i parlamenti választáson, amihez az ellenzéki előválasztáson a DK-s Komáromi Zoltánt és az LMP, illetve a Márki-Zay Péter fémjelezte Mindenki Magyarországa Mozgalom színeiben induló Visi Piroskát győzte le. Fideszes ellenfele Fürjes Balázs kormánybiztos lesz, aki Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter helyett indul. Diplomaügye azután kezdett el újra hullámokat vetni, hogy kiderült, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar letartóztatásban lévő elnöke, Schadl György egyetemi vizsgákat intézett a vele együtt bukó Völner Pál volt igazságügyi államtitkár egyik hozzátartozójának és Rogán Antal kabinetfőnökének, Nagy Ádámnak is. A botrány kitörése után a Mandiner villámgyorsan leleplezte, hogy az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó is hazudott a diplomájáról. Őt emiatt az MSZP ki is zárta és a képviselői mandátuma visszaadására szólította fel.

Hajnal Miklós 2021 novemberében azt mondta, sajnálja, ha megbántott valakit azzal, hogy közgazdászként hivatkozott magára, jelenleg az ELTE-n folytat jogi tanulmányokat