Polyák Gábor;Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság;állami média;

Orosz propagandát harsog a magyar állami tévé, a Médiatanács elnökének közbelépését sürgetik

A Mérték Médiaelemző munkatársa szerint ha nem intézkedik az elnök, akkor tudatosan részt vállal a hazugságok terjesztésében. 

„Az állami tévé Spöttelével, Nógrádival és hasonló közveszélyes hazudozókkal harsogja az orosz háborús propagandát. Koltay András, a te személyes felelősséged, hogy ennek azonnal véget vess” - írta szombat délelőtt Facebook-oldalán  Polyák Gábor médiajogász, sorait a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) vezetőjének címezve. Úgy véli, a Médiatanács elnöke az egyetlen, aki eltávolíthatja a magyar nyilvánosságból az MTVA vezérigazgatóját, a hírhamisításban személyes tapasztalattal rendelkező Papp Dánielt, aki a munkáltatója a hazugság-gépezet további döntéshozóinak. Szerinte ugyanis a törvény értelmében bármikor visszahívhatja az MTVA vezetőjét amit a törvény szerint az elnök kizárólagos, egyszemélyes döntése.

„András, nem kell, hogy erről bárkit megkérdezz, nem kell egyeztetned senkivel., ne várd a parancsot vagy az engedélyt. Az a helyzet, hogy a törvény a te kezedbe adja ezt a hatalmas lehetőséget. Ha nem élsz vele, akkor tudatosan részt vállalsz a hazugságokban”

- zárta sorait Polyák Gábor.