Ukrajna;nagykövet;háború;

2022-03-04 15:34:00

„Ti lesztek a következők, Putyin nem fog megállni!” - üzente meg a magyaroknak Ukrajna budapesti nagykövete

Az 1848-as forradalom évfordulója jön, és rezsicsökkentésről beszélnek? Nem szégyellik magukat? - fakadt ki. 

„Nagyon sok embernek kellett meghalnia, hogy végre lépjenek. De még mindig lenne mit tenni. Hány embernek kell még meghalnia, hogy lépjenek?” - jelentette ki Ukrajna budapesti nagykövete egy zárt körű budapesti konferencián, amelyet a Political Capital szervezett.

Ljubov Nepop úgy fogalmazott a 444 cikke szerint, hogy „stratégiai nyugalmatok csak a sírban lesz” - utalva Orbán Viktor kijelentésére, mely szerint stratégiai nyugalomba vonult a háború ügyében. Később - alighanem az energetikai üzletek felmondására célozhatott, amikor azt mondta: „nektek fontosabb a rezsicsökkentés, mint emberek élete?” 

Ljubov Nepop kifejtette, a nyugati és így a magyar kormány még nagyobb támogatása azért is kulcsfontosságú, mert ha Putyin legyőzi Ukrajnát, akkor utána megy tovább, mert vissza akarja állítani a szovjet érdekszférát. „Ti lesztek a következők, Putyin nem fog megállni!

Azt hangoztatta, a NATO önmaga védelméből sem maradhat ki ebből a „harmadik világháborúból”. Kitért arra is, Magyarország komoly sérelme, hogy 1956-ban nem kapott nyugati segítséget az oroszok ellen és felhívta a figyelmet, most, amikor hasonló helyzetben vannak az ukránok, ne álljanak a rossz, vagyis orosz oldalra. A diplomata köszönetet mondott a magyar kormánynak és a társadalomnak a menekülteknek nyújtott segítségért. Szintén háláját fejezte ki, amiért a kabinet az EU-s szankciókat és egyéb döntéseket támogatta a nemzetközi szervezetekben, és a Kárpátaljára küldött magyar állami segélyeket is. Arra emlékeztette még a magyarokat, hogy kárpátaljai magyarok is harcolnak is az oroszok ellen. „Legyenek részesei a győzelmeknek, ez a magyar nemzet háborúja is az agresszor ellen”. Egyúttal felszólította a magyarokat, ne vásároljanak orosz termékeket és bojkottálják az orosz vállalatokat.