Novák Katalin;parlamentarizmus;elnökválaszás;

2022-03-11 06:45:00

Az elnök embere

Nem láttam, hogy milyen fülbevaló volt Novák Katalinon a megválasztásakor, de ha hű volt önmagához, akkor minden bizonnyal Putyin feliratú. Az a társadalompolitika, amelynek az új magyar köztársasági elnök az egyik legelkötelezettebb híve az EU-ban, Putyin környezetében sarjadt ki, onnan kap folyamatos eszmei, anyagi és médiatámogatást. Novák Katalin az elmúlt években sorra végigjárta ennek a világképgyárnak a műhelyeit – sokszor a működésüket finanszírozó Putyin-barát oligarchák vendégeként –; tapsolt, mosolygott helyeselt, majd hazatérve elmesélte, milyen magas fórumokról kapott elismerést és megerősítést a Fidesz családpolitikája.

Korántsem ártalmatlan cserkészklubokról van szó, hanem a jobboldal legeslegszéléről, ahol azt hirdetik, hogy a magzat élete előrébb való az anyáénál (a legsarkítottabb helyzetben is, tehát akkor is, amikor biztosan nem életképes, ellenben az anya számára életveszélyt jelent), a melegeket veréssel, börtönnel és büntetőtáborokkal kell „átnevelni”, a családon belül erőszak pedig akkor sem bűn – és nem is büntetendő -, ha konkrétan asszonyverést vagy nemi erőszakot jelent.

Persze, ha az utóbbit az előbbi outsourcingjaként fogjuk fel, akkor mindegy, azon viszont nem nagyon kell tépelődni, honnan kapta a Fideszen túli pluszszavazatokat. Azon sem, alkalmas-e ez az eszmerendszer – amit Putyin habonyárpádjai és rogánantaljai kifejezetten Európa megosztására találtak ki és terjesztenek a citizen.orgtól a magyar „köztévéig” számtalan, hozzájuk hű fórumon – az ország egyesítésére. Legfeljebb azon, kinek az érdekeit képviseli az az országgyűlés, amely a jelen helyzetben csont nélkül megszavazta államfőnek az orosz elnök ideológiai szövetségesét.