Szabó Tímea;Budai Gyula;kokain;választás 2022;

2022-03-30 16:21:00

Kokainvád miatt perli Budai Gyulát Szabó Tímea

Nem csak a parlamentben, de a bírósági tárgyalóteremben is összetűzhet a két politikus. 

„Látom, Budai Gyula jól bepörgött, Győzike beléptetése valószínűleg módosította a tudatát. Mindenesetre a folyamatos rágalmazás és hazudozás miatt bepereltem” - írta Facebook-oldalán a Párbeszéd társelnöke, az ellenzék közös  jelöltje Budapest 10. számú választókörzetében.

Szabó Tímea azt követően jelentett be jogi lépéseket, hogy a kormánysajtóban pár napja megjelent egy rejtett kamerás felvétel. Ezen egy olyan személy beszél, aki állítása szerint a párbeszédes politikus kampányfőnöke, és azt ecseteli, hogy kokainkereskedelemből finanszírozzák a kampányt. A témán azóta is folyamatosan rugózik a Fidesz-közeli sajtó. Ehhez a kórushoz csatlakozott a volt fideszes  elszámoltatási kormánybiztos, Budai Gyula is, aki rendszeresen nyilvánul meg a témában, és már feljelentést is tett. „Beszéljünk világosan! A magyar ellenzék, kábítószer( kokain) eladásából származó pénzből finanszírozza saját választási kampányát! Így működik a maffia-baloldal!” - írta minap a kormánypárti politikus. 

- reagált ezekre a megnyilvánulásokra Szabó Tímea. A Párbeszéd társelnöke később a Népszava érdeklődésére megerősítette, polgári pert fog indítani, amelyre nem vonatkozik a mentelmi jog. 

„Na végre Timi! Erre vártam már, mert akkor a bíróságon el tudom mondani, hogy drogügyletből származó száz milliókkal finanszíroztátok az óbudai kampányodat és az ellenzék országos kampányát!” - reagált a hírre a Fidesz országgyűlési képviselője. Budai Gyula hozzátette, előtte a Párbeszéd társelnökének a rendőrségen kell elmondania, hogy honnan érkezett a „drogügyletéből” származó pénz. „Ezt pedig már nem fogja tudni elhallgatni a független és objektív ellenzéki sajtó sem, és akkor eljön az igazság pillanata Kedves Tímea!” - zárul a volt elszámoltatási biztos bejegyzése. 

Később a Népszava érdeklődésére a kormánypárti képviselő azt mondta, nem rendelkezik több bizonyítékkal az üggyel kapcsolatban, mint ami a sajtóban megjelent. Ugyanakkor jelezte, a feljelentésében megjelölt személyek rendőrségi meghallgatása mindenképpen szükséges. 

Szabó Tímea nemrég jogerősen is pert nyert egy Magyar Nemzetben megjelent cikk miatt, amelyben a bíróság a jelenleg Fidesz-szócsőként működő lapot az írás végleges törlésre kötelezte.