Aljakszandr Lukasenka;Orbán Viktor;gratuláció;Vlagyimir Putyin;

2022-04-04 19:37:00

Putyin után Lukasenka is gratulált a hatalmon maradó Orbánnak

Láthatóan lenyűgözte a kelet-európai diktátorokat a magyar kormányfő teljesítménye.

Gratulált Orbán Viktor miniszterelnöknek a Fidesz újabb meggyőző fölényéhez Aljakszandr Lukasenka belarusz elnök - olvasható az elnöki honlapon. Lukasenka üdvözlete eképpen hangzott:

Itt megjegyezhetjük, ő már csak tudja, hiszen a 2020. augusztusi belarusz elnökválasztásról az EBESZ kimondta, hogy egyértelmű választási csalás történt. Aljakszandr Lukasenka ezen hivatalosan 79,7 százalékot „szerzett”, majd az ezt követő tiltakozáshullámot véresen leverte, az ellenzék vezetője, Szvjatlana Cihanouszkaja azóta is száműzetésben él.

Lukasenka Orbánnak szóló üdvözletében azt is közölte, örülnek, hogy „a jelenlegi nehéz körülmények között is” együtt tudnak dolgozni országaik „javáért”, és megsokszorozhatják a harminc éves diplomáciai kapcsolatok során megvalósult együttműködés pozitív példáit. A belarusz elnök ezt követően jó egészséget és sok sikert kívánt a hatalmon maradó Orbán Viktornak, s jólétet a magyar népnek.

Mint ismert, nemrégiben Vlagyimir Putyin orosz elnök is gratulált a magyar miniszterelnöknek, aki hasonlóan „nehéz nemzetközi helyzetről” szólt, s reményét fejezte ki a kétoldalú kapcsolatok további fejlődésére.